Hyppää sisältöön
Possunkyljykset ja siideririsottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possunkyljykset ja siideririsotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkulliseen risottoon ei tarvita viiniä, sillä sopivasti syvyyttä saa myös siiderillä. Omenaiset possunkyljykset valmistuvat paistinpannussa pikana.

    Ainekset

    4 annosta
    4 (n. 400 g)
     
    luullista possunkyljystä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    15
     
    salvianlehteä
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    1 (200 g)
     
    hapahko omena (kotimainen tai Jonagold)
    tai
    1 dl
     
    kuivaa omenasiideriä
    tai

    Siideririsotto

    1 (80 g)
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    3 dl
     
    Pirkka risottoriisiä
    tai
    2 1/3 dl
     
    kuivaa omenasiideriä
    tai
    6–7 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    kanafondia
    tai
    50 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    721 kJ / 173 kcal
    Rasva
    8,1 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    15 g
    josta sokereita
    1,9 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ota kyljykset huoneenlämpöön 1 tunti ennen kypsennystä.
    Valmista risotto. Tee kasvisliemi valmiiksi: kiehauta vesi ja mausta fondilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
    Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan. Anna edellisen erän imeytyä ennen kuin lisäät nestettä. Kypsennä riisi napakankypsäksi. Risoton kuuluu jäädä löysäksi.
    Raasta parmesaani ja sekoita risottoon.
    Risoton kypsyessä aloita kyljysten valmistus. Kuutioi omena. Mausta kyljykset reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Työnnä paistolämpömittari yhteen kyljyksistä.
    Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista kyljyksiä 1 minuutti. Käännä ja paista 1 minuutti. Jatka näin pari minuuttia. Laske lämpöä ja lisää voi ja kokonaiset salvianlehdet pannuun. Jatka paistamista käännellen, kunnes kyljysten sisälämpötila on 66 astetta. Nosta kyljykset lautaselle lepäämään 5 minuutiksi. Sisälämpötila nousee 70 asteeseen, jolloin liha on kypsää. Voit lusikoida lautaselle valuneen nesteen annoksille.
    Lisää kuutioitu omena pannuun ja paista pari minuuttia sekoitellen. Kaada siideri pannuun ja hauduta muutama minuutti.
    Tarjoa kyljykset risoton ja omenoiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Järvikylä Salvia ruukku
      Hinta 1,99/kpl
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Happy Joe DryAppl alkoholiton 0,275l klp
      Hinta 2,35/kpl
      8,18/l
    • Ben's Original Risottoriisi 500g
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.
      Hinta 3,15/kpl
      19,69/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 7,29/kpl
      36,45/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg