Possunkyljykset ja siideririsotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Herkulliseen risottoon ei tarvita viiniä, sillä sopivasti syvyyttä saa myös siiderillä. Omenaiset possunkyljykset valmistuvat paistinpannussa pikana.
Ainekset
4 annosta
4 (n. 400 g) | luullista possunkyljystä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
15 | salvianlehteä tai |
2 rkl | voita tai |
1 (200 g) | hapahko omena (kotimainen tai Jonagold) tai |
1 dl | kuivaa omenasiideriä tai |
Siideririsotto | |
---|---|
1 (80 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
3 dl | Pirkka risottoriisiä tai |
2 1/3 dl | kuivaa omenasiideriä tai |
6–7 dl | vettä tai |
2 1/2 rkl | kanafondia tai |
50 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 721 kJ / 173 kcal |
Rasva | 8,1 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 15 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota kyljykset huoneenlämpöön 1 tunti ennen kypsennystä.
Valmista risotto. Tee kasvisliemi valmiiksi: kiehauta vesi ja mausta fondilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan. Anna edellisen erän imeytyä ennen kuin lisäät nestettä. Kypsennä riisi napakankypsäksi. Risoton kuuluu jäädä löysäksi.
Raasta parmesaani ja sekoita risottoon.
Risoton kypsyessä aloita kyljysten valmistus. Kuutioi omena. Mausta kyljykset reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Työnnä paistolämpömittari yhteen kyljyksistä.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista kyljyksiä 1 minuutti. Käännä ja paista 1 minuutti. Jatka näin pari minuuttia. Laske lämpöä ja lisää voi ja kokonaiset salvianlehdet pannuun. Jatka paistamista käännellen, kunnes kyljysten sisälämpötila on 66 astetta. Nosta kyljykset lautaselle lepäämään 5 minuutiksi. Sisälämpötila nousee 70 asteeseen, jolloin liha on kypsää. Voit lusikoida lautaselle valuneen nesteen annoksille.
Lisää kuutioitu omena pannuun ja paista pari minuuttia sekoitellen. Kaada siideri pannuun ja hauduta muutama minuutti.
Tarjoa kyljykset risoton ja omenoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Happy Joe DryAppl alkoholiton 0,275l klpHinta 2,35/kpl8,18/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg