Possunkyljykset ja siideririsottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possunkyljykset ja siideririsotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkulliseen risottoon ei tarvita viiniä, sillä sopivasti syvyyttä saa myös siiderillä. Omenaiset possunkyljykset valmistuvat paistinpannussa pikana.

    Ainekset

    4 annosta
    4 (n. 400 g)
     
    luullista possunkyljystä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    15
     
    salvianlehteä
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    1 (200 g)
     
    hapahko omena (kotimainen tai Jonagold)
    tai
    1 dl
     
    tai

    Siideririsotto

    1 (80 g)
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    3 dl
     
    Pirkka risottoriisiä
    tai
    2 1/3 dl
     
    tai
    6–7 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    kanafondia
    tai
    50 g
     
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min

    Ota kyljykset huoneenlämpöön 1 tunti ennen kypsennystä.

    Valmista risotto. Tee kasvisliemi valmiiksi: kiehauta vesi ja mausta fondilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

    Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää siideri ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan. Anna edellisen erän imeytyä ennen kuin lisäät nestettä. Kypsennä riisi napakankypsäksi. Risoton kuuluu jäädä löysäksi.

    Raasta parmesaani ja sekoita risottoon.

    Risoton kypsyessä aloita kyljysten valmistus. Kuutioi omena. Mausta kyljykset reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Työnnä paistolämpömittari yhteen kyljyksistä.

    Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista kyljyksiä 1 minuutti. Käännä ja paista 1 minuutti. Jatka näin pari minuuttia. Laske lämpöä ja lisää voi ja kokonaiset salvianlehdet pannuun. Jatka paistamista käännellen, kunnes kyljysten sisälämpötila on 66 astetta. Nosta kyljykset lautaselle lepäämään 5 minuutiksi. Sisälämpötila nousee 70 asteeseen, jolloin liha on kypsää. Voit lusikoida lautaselle valuneen nesteen annoksille.

    Lisää kuutioitu omena pannuun ja paista pari minuuttia sekoitellen. Kaada siideri pannuun ja hauduta muutama minuutti.

    Tarjoa kyljykset risoton ja omenoiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat Aito Omena kuiva omenasiideri 5,2 % 0,33l
      Hinta 2,79/kpl
      8,00/l
      Vain nouto
    • Ben's Original Risottoriisi 500g
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,0 (8 arviota)