Possupannu
Porsaan sisäfileestä syntyy helppo ja herkullinen pannuruoka. Koko perheen makuun sopiva ja kasviksilla ladattu possupannu saa makunsa yrttimausteista. Noin 2,65€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 550 g)Pirkka porsaan sisäfilee
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1rklvoita
- 1rklrypsiöljyä
- 1(150 g)sipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1(350 g)kesäkurpitsa
- 1(200 g)Pirkka päärynä
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja tai
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 2rklvettä
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Pyyhi lihan pinta kuivaksi ja poista kalvot tarvittaessa.
- Leikkaa possu noin 3 cm:n viipaleiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Ruskista possut isossa pannussa tai paistokasarissa öljy-voiseoksessa molemmin puolin. Nosta possut sivuun odottamaan.
- Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi kurpitsa. Paloittele päärynä. Voit kuoria sen halutessasi.
- Kuullota pannulla sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle kesäkurpitsa ja päärynä. Mausta yrttimausteella. Paista muutama minuutti. Lisää tomaatit ja vesi.
- Peitä pannu kannella ja anna hautua ensin 8 minuuttia. Lisää sitten possut ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes possu on kypsää.
- Ripottele valmiin ruoan pinnalle basilikaa. Tarjoa possupannu ruokakauran tai perunasoseen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mistä kuvan neste ilmestyy, jos vettä on vain 2rkl?
Confused, kasviksista ja possusta irtoaa ruokaan nestettä ja tämän vuoksi vettä ei tarvitse lisätä kuin 2 rkl. Toki jos ruoka tuntuu liian kuivalta, vettä voi tarvittaessa lisätä.
Helppo, nopea ja erittäin hyvänmakuinen 👍