• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Possupyörykät ja raitakastike

Possupyörykät ja raitakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 245 kcal / annos (210g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

    • 1porkkana
    • 1/2kurkkua
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1-2kevätsipulia tai pala purjoa
    • 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin kastike. Raasta kuorittu porkkana ja kurkku karkeaksi. Valuta kurkkuraastetta siivilässä 5-10 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja minttu.
  2. Sekoita porkkana- ja kurkkuraaste, sipulit ja minttu jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua kylmässä sillä aikaa, kun valmistat pyörykät.
  3. Sekoita jogurttiin korppujauho ja anna turvota hetken aikaa. Hienonna kuorittu sipuli ja kypsennä mikroaaltouunissa tilkassa öljyä 1-2 minuuttia. Sekoita jogurtti-korppujauhoseos, muna, sipuli ja mausteet tasaiseksi taikinaksi jauhelihan kanssa.
  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 25-30 lihapyörykkää pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa possupyörykät ja raitakastike keitetyn riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu