• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Shabu-shabu

Shabu-shabu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 328 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gnaudan sisäfileetä
    • 200gkiinteää tofua
    • 1rs(200 g)herkku- tai siitakesieniä
    • 1/2Pirkka kiinankaalia
    • 1nippukevätsipulia tai
    • 1pienipurjo
    • 2-3porkkanaa
    • 1/4lanttua

Kypsennysliemi

    • 1 1/2-2lkana-, liha- tai kasvislientä
    • 1/2-1tlsambal oelekia

Seesaminsiemenkastike

    • 1dl(n. 60 g)kuorittuja seesaminsiemeniä
    • 1tlöljyä
    • 1/2dlsoijakastiketta
    • 1/2dlvettä
    • 1rklsokeria
    • 1rklomenaviinietikkaa

Ponzu-kastike

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1/2dlsoijakastiketta
    • 1tlinkivääritahnaa

Lisäksi

    • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane liha pakastimeen ja leikkaa siitä kohmeisena paperinohuita (1-2 mm) viipaleita. Nosta lihaviipaleet limittäin vadille.
  2. Kuori ja paloittele vihannekset. Leikkaa kevätsipuli pitkiksi tai purjo vinottain parin sentin paloiksi, kiinankaali leveiksi suikaleiksi, lanttu ja porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi tai tikuiksi. Kuutioi tai viipaloi tofu. Halkaise herkkusienet.
  3. Ryhmittele paloitellut vihannekset ja tofu vadille lihan kanssa. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä kullanruskeiksi koko ajan sekoittaen. Jauha siemenet morttelissa tahnaksi ja lisää tilkka öljyä.
  4. Sekoita molemmat kastikeainekset. (Voit käyttää myös valmiita kastikkeita.) Keitä riisi tai nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada vadille tai kulhoihin.
  5. Kata ruokailijoille lautanen, veitsi ja haarukka sekä syömäpuikot. Kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi ja nosta kattila liekin päälle pöytään. Jokainen ruokailija kypsentää lihaviipaleet ja vihannekset kiehuvassa liemessä nopeasti. Fondyyhaarukan asemesta käytä syömäpuikkoja. Vihannekset ovat parhaimmillaan rapeina. Kastikkeita voi ottaa lautaselle tai annostella pieniin kulhoihin, joissa dipataan kypsät lihat ja vihannekset. Shabu-shabu on japanilainen fondyyruoka, jossa jokainen ruokailija kypsentää oman ruokansa lihaliemessä ja nauttii lihan ja rapeat vihannekset erilaisten kastikkeiden kanssa. Fondyyperinteen mukaan sille, joka pudottaa vahingossa ruokapalasensa liemeen, saavat muut keksiä tehtävän tai vaatia tältä totuuden!

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 328 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1