Chimichurrilla täytetty naudanfilee
Chimichurrilla täytetty naudanfilee on näyttävä, mutta yllättävän helppo juhlaruoka. Tällä ruoalla hurmaat perheen ja vieraat! Noin 4,20 €/annos*
- 10 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1kgnaudan sisäfileetä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkloliiviöljyä
- 2rklvoita
Chimichurri
- 1ruukkutuoretta lehtipersiljaa
- 1ruukkutuoretta korianteria
- 3rklpunaviinietikkaa
- 1tlsokeria
- 1tlsuolaa
Lisäksi
- 1prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
30 - 60 min- Ota naudanfilee huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Mittaa kaikki chimichurrin ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes seos on melko tasaista. Tarkista maku. Ota pari lusikallista chimichurria talteen erilliseen kulhoon kastiketta varten.
- Leikkaa fileen keskelle terävällä veitsellä syvä tasku ensin sivusuunnassa ja sitten pystysuunnassa. Varo halkaisemasta fileetä ja jätä fileen päät leikkaamatta, jotta täyte pysyy sisällä. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Lusikoi chimichurri viiltoon.
- Sido filee kiinni paistinarulla.
- Paista fileeseen kaunis väri pannussa öljy-voiseoksessa. Mausta fileen ulkopinta suolalla ja pippurilla ja siirrä filee uunipannuun. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä fileetä 175-asteisessa uunissa, medium-kypsyiseksi 55-58 asteeseen (noin 20 minuuttia) tai kypsemmäksi 64 asteeseen.
- Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
- Sekoita chimichurri ranskankermaan. Tarjoa täytetty sisäfilee ranskankermakastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi