Pullabruschetat
Mansikkaiset, makeat pullabruschetat tuovat kesän huulille! Kuohkea tuorejuustovaahto ja rapsakka mantelikrokantti viimeistelevät mansikkaiset pullat. Noin 1,20€/annos*
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1itse leivottu pullapitko tai
- 10viipalettaOululainen Pullava viipaloitua pitkoa
Pinnalle
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
Mehustetut mansikat
- 2rs(à 250 g)Pirkka Luomu mansikoita
- 2rklsokeria
Mantelikrokantti
- 1dlruokosokeria
- 4rklvettä
- 50gvoita
- 1/2tlhienoa merisuolaa
Koristeluun
- tuoretta minttua
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin mantelikrokantti. Levitä mantelirouhe öljytylle lautaselle tai leivinpaperin päälle.
- Mittaa kastikekattilaan tai paksupohjaiseen kasariin sokeri, vesi, voi ja suola. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Nosta lämpö keskilämmölle. Seos saa tasaisesti kuohua, mutta varo ettei se kiehu yli kattilan reunojen.
- Keitä 5-6 minuuttia välillä kattilaa kallistaen, kunnes väri muistuttaa toffeeta. Kaada seos mantelirouheen päälle, levitä nopeasti ja anna jäähtyä, kunnes levy on täysin jähmettynyt. Rouhi tai murra krokantti veitsellä muruiksi.
- Poista mansikoista kannat ja kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Anna mansikoiden mehustua puoli tuntia.
- Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Paahda pullaviipaleet parilapannulla tai grillissä.
- Levitä pullaviipaleille tuorejuustovaahtoa ja nosta päälle lusikallinen mansikoita. Koristele pullat mantelikrokantilla ja mintun lehdillä. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vaahdota halutessasi loput kermasta ja pursota bruschettojen päälle. Koristeluun sopivat myös punaherukan tertut. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Kommentoi