Punajuuri-kookoskeitto
Pinkki punajuurikeitto saa ekoottista makua kookosmaidosta. Punajuurikeitto maistuu mainiosti myös modernissa joulupöydässä rosollin sijaan. Noin 0,80€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 700gpunajuuria
- 1iso (150 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1-2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- n. 1/4tlmustapippuria
- 8dlvettä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- n. 1/4tljauhettua neilikkaa
Koristeeksi
- 1/2hapan omena (esim. Jonagold)
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pese punajuuret hyvin juuresharjalla, kuori ne ja kuutioi ne melko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Kuullota punajuuria ja sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes punajuuret ovat kypsiä eli noin 40 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja neilikka, Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku.
- Leikkaa omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Koristele annokset omenakuutioilla ja ruohosipulilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää ja kivan väristä! Kookosmaidon tilalla käytin kookoskermaa :) Nam
Keventäjä, harmi ettei ravintoarvoja tästä reseptistä löydy. Valitettavasti emme ole ehtineet laskea arvoja kaikille resepteille. Teemme kovasti töitä sen eteen että ravintosisällöt löytyisivät resepteistä mahdollisimman pian.
Ravintoaine- ja energiamäärät (kalorit) olisi hyvä tieto tälle keitolle. Kerran tein ja oli hyvää, nyt haluaisin tehdä uudestaan, mutta seuraan kaloreita ja ne tiedot puuttuu tästä reseptistä
Ihanan kookoksinen, tosi hyvää! Lapsillekkin maistui!
Ravinto ja energia määriä kaupallisiin ky punajuuri- kookoskeitosta 🙂
Pipsa, välitän tästä toiveen eteenpäin.
Miksei punajuuria keitetä kuorineen, ei hukata hyviä vitmiinejä. Lisätäänkö vesi, vai keitinlientä? Päälle sopisi mainiosti myös Aurajuusto murut.
Mummeli -48, kiitos palautteestasi! Punajuuret keitetään tosiaan tässä reseptissä kuorittuna ja kuutioituna, jolloin keitto kypsyy nopeammin. Punajuuret soseutetaan keitinliemen kanssa, joten liemi käytetään myös keittoon.
Omenan hapokkuus ei riittänyt tasapainottamaan makua, ja vesimäärä oli liian iso. Lisäsin tilkan vaaleaa balsamicoa ja hieman tahinia, maku ja rakenne paranivat huomattavasti. Kookos tasoitti hyvin punajuuren maanläheistä makua.