Punajuuri-perunaraastepihvit
- Annosmäärä8–10 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Hehkuvan punaiset raastepihvit syntyvät nopeasti ja niiden kanssa maistuu tuorejuustosta valmistettu kastike.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8–10 kpl
Raastepihvit | |
---|---|
4 (500 g) | tai |
4 (400 g) | tai |
2 | tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Tuorejuustokastike | |
1 rs (180 g) | tai |
1 ruukku | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja raasta punajuuret sekä perunat kolmioraastimella tai monitoimikoneessa. Anna raasteen mehustua noin 10 minuuttia ja puristele raastemassasta ylimääräinen neste pois.
Sekoita joukkoon kananmunat, jauhot ja mausteet.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Ota raastemassasta ½ dl:n mitalla keko ja kumoa se pannulle. Tasoita keko paistinlastan avulla litteämmäksi ja paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Mikäli raastemassa tuntuu vetiseltä ja pihvejä on hankala käsitellä, lisää vehnäjauhojen määrää.
Mittaa kastiketta varten tuorejuusto kulhoon ja sekoita rakenne rikki lusikalla. Hienonna ruohosipuli ja lisää tuorejuuston joukkoon. Tarjoa raastepihvit tuorejuustokastikkeen ja salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- K-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,89/kpl3,26/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,19/kpl1,89/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min3,8(20 arviota)
- 30 - 60 min3,8(171 arviota)
- 30 - 60 min4,0(232 arviota)
- 30 - 60 min4,0(418 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (37 arviota)
- Lee3 vuotta sittenTämän reseptin avulla jää vähemmän hävikkiä. Muunsin reseptiä lisäämällä muita juurespussien jämiä ja lisäsin aikapaljon lisä makua sipulilla, mausteilla ja yrteillä. Tein soosin turkkilaiseen yogurttiin: mausteita, tuoreita yrttejä ja maustekurkku silppua ja lientä. Hyvä perusohje, jota voi muuntaan sen mukaan mitä on kaapissa ja mitä makua haluaa juuri sillä hetkellä. Kiitos