Uunijuures-fetasalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Kotimaisista juureksista syntyy runsas salaatti, jota maustavat linssit sekä fetajuusto.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 (400 g) | tai |
4 (400 g) | tai |
4 (300 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
3/4 pkt (à 200 g) 1 prk (300 g/150 g) | tai tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 450 kJ / 108 kcal |
Rasva | 6,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 7,5 g |
josta sokereita | 5,6 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja paloittele myös sipuli. Levitä juurekset ja sipulilohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Pidä punajuuret hieman erillään, jotta ne eivät värjää muita kasviksia. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.
Huuhtele ja valuta linssit. Leikkaa fetajuusto kuutoikis.
Kokoa salaatti kerroksittain tarjoiluastiaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,89/kpl0,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- K-Menu salaattijuustokuutiot maustetussa öljymarinadissa 300g/150gHinta 2,35/kpl15,67/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Lanttu SuomiHinta n. 0,68/kpl1,95/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Punajuuri luomu SuomiHinta 5,95/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenGoGreen Vihreät linssit 380 g/230 gHinta 1,55/kpl6,74/kg
- Pysyvästi edullinenGoGreen Punaiset linssit 380 g/230 gHinta 1,55/kpl6,74/kg
- Plussa-etu −20 %Fontana Feta 150g OriginalPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl (25,00/kg)
- Filos original fetajuusto 150 g PDOHinta 3,65/kpl24,33/kg
- Valio Keittiön 160g yrtti salaattijuusto kuutioina laktoositonHinta 2,89/kpl18,06/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka salaattijuusto & tomaatti 100g/70g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (16,90/kg)
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 8,49/kpl42,45/l
- Memmas Knossos Luomu Ekstra neitsyt oliiviöljy 250mlHinta 7,69/kpl30,76/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(55 arviota)
- 30 - 60 min4,2(108 arviota)
- 30 - 60 min4,5(36 arviota)
- 30 - 60 min3,5(38 arviota)
- alle 15 min3,9(147 arviota)
- 30 - 60 min3,8(53 arviota)
- 30 - 60 min4,5(131 arviota)
- 30 - 60 min4,0(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (172 arviota)
- Heli1 vuosi sittenOnko tämä salaatti tarkoitus tarjota lämpimänä vai uunijuurekset saavat jäähtyä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHeli, salaatti maistuu parhaimalta lämpimänä. Jos valmistat salaatin jääkaappiin myöhempää tarjoilua varten, salaattijuusto kannattaa lisätä joukkoon vasta hieman ennen tarjoilua.
- H3 vuotta sittenLaitoin belugalinssejä. Ne ehtii hyvin keittää juuresten ollessa uunissa.
- Nannu5 vuotta sittenÄlyttömän hyvää, helppoa ja edullista. Itse lisäsin vielä hunajaa juureksille ennen uuniin laittoa. Nam!