• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Päärynä-viinipossu

Päärynä-viinipossu on Pirkka-koekeittiön testaaman pataresepti, joka valmistuu kätevästi porsaanlihasuikaleista.
Päärynä-viinipossu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 227 kcal / annos (270g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 400gporsaanlihasuikaleita, maustamaton
    • 2(250 g)sipulia
    • 2(500 g)päärynää
    • 1rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2dlpunaviiniä
    • n. 3dlvettä
    • 2rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2rklsoijakastiketta
    • 1laakerinlehti
    • 1/2tlmeiramia
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit ja päärynät. Lohko sipulit ja paloittele päärynät.
  2. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä ja siirrä ne pataan. Ruskista myös sipulit ja siirrä nekin pataan.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon punaviini ja vesi. Lisää balsamiviinietikka, soija ja laakerinlehti. Anna hautua liedellä kannen alla noin 50 minuuttia.
  4. Lisää päärynät ja meirami, jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
  5. Ripottele päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja runsaasti tuoretta, hienonnettua basilikaa. Tarjoa päärynä-viinipossu riisin tai perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 227 kcal950 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille