Päärynä-viinipossu
Päärynä-viinipossu on Pirkka-koekeittiön testaaman pataresepti, joka valmistuu kätevästi porsaanlihasuikaleista.
5-6 annostayli 60 min227 kcal / annos (270g)
Ainekset
5-6 annosta
- 400gporsaanlihasuikaleita, maustamaton
- 2(250 g)sipulia
- 2(500 g)päärynää
- 1rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 2dlpunaviiniä
- n. 3dlvettä
- 2rklbalsamiviinietikkaa
- 1/2rklsoijakastiketta
- 1laakerinlehti
- 1/2tlmeiramia
- 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori sipulit ja päärynät. Lohko sipulit ja paloittele päärynät.
- Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä ja siirrä ne pataan. Ruskista myös sipulit ja siirrä nekin pataan.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon punaviini ja vesi. Lisää balsamiviinietikka, soija ja laakerinlehti. Anna hautua liedellä kannen alla noin 50 minuuttia.
- Lisää päärynät ja meirami, jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
- Ripottele päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja runsaasti tuoretta, hienonnettua basilikaa. Tarjoa päärynä-viinipossu riisin tai perunoiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 270g100 g
- 227 kcal950 kJ
- Proteiinia 14 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi