• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-vuohenjuustopiiras

Punajuuri-vuohenjuustopiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

    • 1pkt(500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
    • 1prk(2 dl)kermaviiliä
    • 3kananmunaa
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1/2tlmustapippuria
    • (ripaussuolaa)

Pinnalle

    • 1pkt(200 g)vuohenmaitojuustoa (chèvre esim. Soignon)
    • 3rklpinjansiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Tue pohjan reunat alumiinifoliosuikaleilla ja pistele pohja. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita punajuuriperunasoseen joukkoon kermaviili, munat, omenaviinietikka, rosmariini ja mustapippuri (sekä suola). Viipaloi chèvre.
  3. Poista foliosuikaleet puolikypsältä piiraspohjalta. Kaada täyte vuokaan. Asettele juustoviipaleet pinnalle. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
  4. Jatka paistamista 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa haaleana raikkaan vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 200 kcal838 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja13,9 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille