Vuohenjuustogratinoidut punajuuririeskat
Tee alku- tai iltapalaksi helppoja punajuuririeskoja valmiista Pirkka punajuuri-perunasoseesta.
n. 16 kplalle 30 min105 kcal / annos (60g)
Ainekset
n. 16 kpl
Taikina
- 1pkt(500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
- 1/2tlsuolaa
- 1dlruisjauhoja
- n. 1 1/2dlhiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
- 1pkt(200 g)vuohenmaitojuustoa (esim. Soignon)
- juoksevaa hunajaa
- ripausrosmariinia
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- rucolaa
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistus
alle 30 min- Sekoita taikinan ainekset keskenään.
- Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin (ruis)jauhotetulle leivinpöydälle. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (halkaisija 10 cm) rieskoiksi. Paista rieskat heti 225 asteessa noin 14 minuuttia.
- Viipaloi vuohenmaitojuusto ja nosta viipaleet kuumien rieskojen päälle. Valuta juuston päälle hieman hunajaa. Mausta ripauksella rosmariinia ja pippuria. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 2 minuuttia.
- Revi laakealle vadille tai annoslautasille rucolaa. Mausta rucola öljyllä ja balsamiviinietikalla. Nosta rieskaset rucolapedille ja tarjoa alku- tai iltapalana.
Tiesitkö että...
Vinkki! Punajuuririeskat maistuvat myös sellaisenaan. Voit myös pakastaa ne.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 105 kcal440 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi