Täytetty pullapitkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetty pullapitko

Tällä reseptillä valmistuu kolme täytettyä pullapitkoa, joiden sisällä on vadelma-hasselpähkinätäyte.

Ainekset

30 annosta

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot hyvin alustaen ja lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota hyvin ja jaa se sitten kolmeen osaan.
  2. Kauli leivinpaperin päällä kukin osa 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi ja vedä taikinalevy papereineen pellille. Leikkaa taikinapyörällä pitkät sivut suikaleiksi, joiden leveys on noin 2 cm ja pituus noin 10 cm.
  3. Valmista täyte sekoittamalla voi, sokeri, muna, kerma tai maito ja hasselpähkinärouhe keskenään. Levitä seos ehjälle keskiosalle ja täytteen päälle kolmasosa vadelmahillosta (100 g). Nosta sivusuikaleet vuorotellen ristiin keskiosan päälle.
  4. Kohota pitkot leivinliinan alla, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja rouhittua pähkinää.
  5. Paista pitkoja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua