• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Täytetty pullapitko

Tällä reseptillä valmistuu kolme täytettyä pullapitkoa, joiden sisällä on vadelma-hasselpähkinätäyte.
Täytetty pullapitko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 annosta
  • yli 60 min
  • 294 kcal / 100 g

Ainekset

30 annosta
    • 5dlmaitoa
    • 50gtuorehiivaa
    • 1muna
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 2tlkardemummaa
    • n. 13 1/2dlvehnäjauhoja
    • 200gvoita tai margariinia

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot hyvin alustaen ja lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota hyvin ja jaa se sitten kolmeen osaan.
  2. Kauli leivinpaperin päällä kukin osa 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi ja vedä taikinalevy papereineen pellille. Leikkaa taikinapyörällä pitkät sivut suikaleiksi, joiden leveys on noin 2 cm ja pituus noin 10 cm.
  3. Valmista täyte sekoittamalla voi, sokeri, muna, kerma tai maito ja hasselpähkinärouhe keskenään. Levitä seos ehjälle keskiosalle ja täytteen päälle kolmasosa vadelmahillosta eli 100 grammaa. Nosta sivusuikaleet vuorotellen ristiin keskiosan päälle.
  4. Kohota pitkot leivinliinan alla, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja rouhittua pähkinää.
  5. Paista pitkoja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 294 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia6,3 g
  • Hiilihydraatteja39,5 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille