• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuripesto

Punajuuripesto on helppo tehdä etikkapunajuurista. Kauniin värinen pesto on myös upea maultaan.
Punajuuripesto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 15 min
  1. Valuta punajuuriviipaleet. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä.
  2. Soseuta punajuuret ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää valkosipuli, juusto, yrtit, öljy ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto kuuman pastan joukkoon, voit ohentaa pestoa hieman pastan keitinliemellä tarvittaessa. Tarjoa lisäksi juustoraastetta. Punajuuripesto sopii myös leivän levitteeksi, paistetun lohen, broilerin tai possun lisäkkeeksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa punajuuripeston myös keitetyistä punajuurista. Lisää silloin joukkoon noin 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia8,6 g
  • Hiilihydraatteja5,53 g
  • Rasvaa22,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille