Punajuuripesto
Punajuuripesto on helppo tehdä etikkapunajuurista. Kauniin värinen pesto on myös upea maultaan.
- 3 annosta
- alle 15 min
- 261 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
- n. 1/2tlk(à 720/470 g)Pirkka etikkapunajuuria viipaleina
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2-3rkltuoretta persiljaa tai oreganoa hienonnettuna
- n. 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- n. 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
Valmistus
alle 15 min- Valuta punajuuriviipaleet. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä.
- Soseuta punajuuret ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää valkosipuli, juusto, yrtit, öljy ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto kuuman pastan joukkoon, voit ohentaa pestoa hieman pastan keitinliemellä tarvittaessa. Tarjoa lisäksi juustoraastetta. Punajuuripesto sopii myös leivän levitteeksi, paistetun lohen, broilerin tai possun lisäkkeeksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa punajuuripeston myös keitetyistä punajuurista. Lisää silloin joukkoon noin 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 261 kcal1 090 kJ
- Proteiinia8,6 g
- Hiilihydraatteja5,53 g
- Rasvaa22,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi