Korianteripesto
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Klassinen pesto on kotoisin Italiasta ja se tehdään basilikasta. Tässä reseptissä tuo perinteinen raaka-aine on vaihdettu korianteriin.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1–2 ruukkua (n. 35 g) | tuoretta korianteria tai |
1/2 dl (35 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 dl (n. 50 g) | parmesaania raastettuna tai |
n. 1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 105 kJ / 507 kcal |
Rasva | 48,1 g |
josta tyydyttynyttä | 10,4 g |
Hiilihydraatit | 3,4 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 13,2 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Hienonna sauvasekoittimella korianteri varsineen, pinjansiemenet, kuorittu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.