• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolalainen kesäkaali ja nakkivartaat

Kesäisten kaalien kanssa tarjoillaan nakkivartaita. Puolalainen kesäkaali sopii hyvin myös grilliruokien lisukkeeksi.
Puolalainen kesäkaali ja nakkivartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 424 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(500 g)kokonainen kukkakaali
    • n. 400gparsakaalia
    • 1/2lvettä
    • 1/2tlsuolaa

Päälle

    • 3kananmunaa, kovaksi keitettynä
    • 1/2dlhienonnettuja yrttejä (persilja, tilli)
    • 1/2tlsuolaa
    • 4rklvoita tai margariinia
    • 1pieni viipale paahtoleipää

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista kukkakaali, poista ylimääräiset lehdet ja paloittele. Irrottele parsakaali sopiviksi kukinnoiksi ja suikaloi kannat. Hienonna yrtit ja keitetyt kananmunat. Leikkaa paahtoleivästä reunat ja hienonna leipä.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Keitä kukkakaalia ja parsakaalin kantapaloja noin 10 minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja jatka kypsentämistä 3-5 minuuttia. Kaalien tulee jäädä hieman rapeiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä kaalit kuiviksi.
  3. Sulata rasva pannulla ja paista siinä leivän murut rapeiksi. Nosta höyrytetyt kaalit lämpimälle vadille ja levitä päälle muna-yrttiseos sekä kuuma rapeaksi paistettu leipä ja rasva.
  4. Leikkaa nakkien päihin ristiviillot ja pujota ne ristikkäin neljään liotettuun varrastikkuun. Tarjoa grillissä tai uunissa kypsennettyjen nakkivartaiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 424 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille