Raparperi-vaniljapullat
- Annosmäärä14 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Hurmaavat vanilja-raparperipullat maistuvat kesältä. Mehevä vaniljatäyte, makean happamat raparperit ja pehmeä pulla on täydellinen yhdistelmä!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
14 kpl
2 1/2 dl | maitoa tai |
25 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 tl | tai |
n. 8 dl | tai |
100 g | tai |
Raparperit | |
---|---|
250 g | tuoretta raparperia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Vaniljatäyte | |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Lisäksi | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 255 kJ / 300 kcal |
Rasva | 9,5 g |
josta tyydyttynyttä | 5,9 g |
Hiilihydraatit | 44,6 g |
josta sokereita | 19,5 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista, noin 10 minuuttia.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15–20 minuuttia.
Leikkaa raparperi paloiksi (noin 4 cm x 1 cm) ja siirrä kattilaan sokerin kanssa. Jos raparperit ovat paksuja, voi isommat palat leikata ohuemmiksi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuullota raparpereja muutaman minuutin ajan ja siirrä kattila pois liedeltä.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Leivo taikinasta 14 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla, noin 30 minuuttia.
Sekoita kulhossa vaniljatuorejuusto ja sokeri.
Paina jauhotetulla lasilla (⌀ 7 cm) kuoppa kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Annostele tuorejuustotäyte kuoppiin. Lisää reilu lusikallinen raparpereja vaniljatuorejuuston päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka voi, normaalisuolainen, vähälaktoosinen 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(42 arviota)
- yli 60 min4,1(880 arviota)
- yli 60 min4,5(126 arviota)
- yli 60 min4,0(833 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min4,1(49 arviota)
- yli 60 min4,2(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (23 arviota)