Raparperi-vaniljapullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-vaniljapullat

  • Annosmäärä14 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Hurmaavat vanilja-raparperipullat maistuvat kesältä. Mehevä vaniljatäyte, makean happamat raparperit ja pehmeä pulla on täydellinen yhdistelmä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

14 kpl
2 1/2 dl
 
maitoa
tai
25 g
 
hiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
n. 8 dl
 
tai
100 g
 
tai

Raparperit

250 g
 
tuoretta raparperia
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Vaniljatäyte

1 rs (180 g)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Lisäksi

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 255 kJ / 300 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
5,9 g
Hiilihydraatit
44,6 g
josta sokereita
19,5 g
Proteiini
7,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista, noin 10 minuuttia.

Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15–20 minuuttia.

Leikkaa raparperi paloiksi (noin 4 cm x 1 cm) ja siirrä kattilaan sokerin kanssa. Jos raparperit ovat paksuja, voi isommat palat leikata ohuemmiksi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuullota raparpereja muutaman minuutin ajan ja siirrä kattila pois liedeltä.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Leivo taikinasta 14 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla, noin 30 minuuttia.

Sekoita kulhossa vaniljatuorejuusto ja sokeri.

Paina jauhotetulla lasilla (⌀ 7 cm) kuoppa kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Annostele tuorejuustotäyte kuoppiin. Lisää reilu lusikallinen raparpereja vaniljatuorejuuston päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (12 arviota)