Raakamakkara-parsapasta
Herkullinen raakamakkara-parsapasta valmistuu käden käänteessä. Mausteinen makkara saa kaverikseen vihreää parsaa ja reilusti sitruunaa. Noin 2,75€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1nippu(450 g)vihreää parsaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1pkt(240 g)Atria Artesaani lämminsavustettua raakamakkaraa, chorizo
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka tagliatellea
- 2rklsitruunanmehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
- n. 1dlpastan keitinvettä
- ripausmustapippuria
- 1/2ruukkua(n. 1 dl)basilikaa suikaloituna
Valmistus
alle 30 min- Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Voit kuoria parsat ohuelti mikäli kuori tuntuu paksulta. Leikkaa parsat 3-4 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa raakamakkarat vinottain viipaleiksi.
- Paista raakamakkaroita öljyssä (1 rkl) pannulla 5-10 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja saaneet väriä. Lisää parsat ja valkosipuli pannulle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 1 tl suolaa). Ota osa keitinvedestä talteen ja valuta pasta.
- Sekoita keskenään 1 rkl oliiviöljyä, sitruunanmehu ja -kuori sekä 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita kastike pastan joukkoon.
- Sekoita makkara-parsaseos, parmesaani ja mustapippuri pastan joukkoon. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä. Viimeistele pasta sekoittamalla joukkoon basilika.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi