Raakamakkara-parsapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Herkullinen raakamakkara-parsapasta valmistuu käden käänteessä. Mausteinen makkara saa kaverikseen vihreää parsaa ja reilusti sitruunaa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 nippu (450 g) vihreää parsaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pkt (240 g) Atria Artesaani lämminsavustettua raakamakkaraa, chorizo
- 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/2 ps (à 500 g) Pirkka tagliatellea
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
- n. 1 dl pastan keitinvettä
- 1 dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- ripaus mustapippuria
- 1/2 ruukkua (n. 1 dl) basilikaa suikaloituna
Valmistus
alle 30 min
- Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Voit kuoria parsat ohuelti mikäli kuori tuntuu paksulta. Leikkaa parsat 3–4 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa raakamakkarat vinottain viipaleiksi.
- Paista raakamakkaroita öljyssä (1 rkl) pannulla 5–10 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja saaneet väriä. Lisää parsat ja valkosipuli pannulle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 1 tl suolaa). Ota osa keitinvedestä talteen ja valuta pasta.
- Sekoita keskenään 1 rkl oliiviöljyä, sitruunanmehu ja -kuori sekä 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita kastike pastan joukkoon.
- Sekoita makkara-parsaseos, parmesaani ja mustapippuri pastan joukkoon. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä. Viimeistele pasta sekoittamalla joukkoon basilika.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 8,49/kpl18,87/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Pirkka tagliatelle 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Parsa vihreä 500g 1lkEtuhinta 4,95/kpl9,90/kgnorm. 6,99/kpl (13,98/kg)
- Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,5(78 arviota)
- 30 - 60 min3,9(66 arviota)
- alle 30 min3,7(101 arviota)
- 30 - 60 min3,7(63 arviota)
- Videoyli 60 min4,6(95 arviota)
- alle 30 min3,8(14 arviota)
- 30 - 60 min4,2(215 arviota)
- alle 30 min4,2(72 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (41 arviota)
- Mato1 vuosi sittenHerkullista ja nopeaa.