Ranskalainen marjakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ranskalainen marjakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ranskalainen marjakakku on vastustamaton herkku, joka syödään varmasti viimeistä murua myöten. Tarjoa marjakakun kanssa valkosuklaalla höystettyä kermavaahtoa.

    Ainekset

    16 annosta
    200 g
     
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    4 1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Täyte

    2 ps (à 400 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    perunajauhoja
    tai

    Pinnalle

     
    (mantelilastuja)
    tai
     
    tomusokeria
    tai

    Lisäksi

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    25 g
     
    tai
    1 tl
     
    sitruunan raastettua kuorta tai
    tai
     
    kaffirlimetin lehtiä murennettuina
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 191 kJ / 286 kcal
    Rasva
    14,3 g
    josta tyydyttynyttä
    8,5 g
    Hiilihydraatit
    35,4 g
    josta sokereita
    19,7 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan.

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille melko ylös seinämille. Nosta vuoka ja toinen taikinapala jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

    Kaada kattilaan kohmeiset marjat ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjat ovat lähes sulaneet. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Kaada seos kattilaan ja sekoita. Kuumenna huolellisesti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes marjaseos sakenee. (Seoksen ei tarvitse kiehahtaa.) Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

    Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Voit nostaa taikinakannen myös kaulimen avulla vuokaan. Painele reunat tasaiseksi ja ripottele päälle halutessasi mantelilastuja.

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa (mielellään yön yli).

    Irrota kylmä marjakakku vuoasta ja koristele tomusokerilla.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla. Sekoita kerma, valkosuklaa ja sitruunan kuori tau kaffirlimetinlehdet keskenään. Tarjoa vaahto erikseen.

    Vinkki! Voit tarjota kakun myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 2,15/kpl
      21,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Plussa-etu −28 %
      Pirkka mantelilastu 100g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      15,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      Hinta 2,05/kpl
      5,12/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/kg
    • Sallinen Mantelilastu 70g
      Hinta 1,59/kpl
      22,71/kg
    • Meira Mantelilastu 140g
      Hinta 4,29/kpl
      30,64/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,69/kpl
      9,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Spice Up Ryppylimetinlehti 3g
      Hinta 2,29/kpl
      763,33/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (42 arviota)

    • Virve B
      1 vuosi sitten
      Olen tehnyt useasti gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteeseen oken laittanut erilaisia marjayhdistelmiä. Todella hyvä tulee esim. pelkällä mustikalla.
    • Hempukka
      3 vuotta sitten
      Vaniljakastikkeen kera nautittuna taivaallista. Ja paras marjakombo on mansikka ja raparperi.
    • mummu 56
      5 vuotta sitten
      tosi ihana ja helppo marjakakku.voit käyttää myös pakastimessasi olevia marjoja mitä nyt sattuu löytymään. ok maku on marjaseoksessa joka kerta hieman eri mutta haittaako....