
Ranskalainen marjakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ranskalainen marjakakku on vastustamaton herkku, joka syödään varmasti viimeistä murua myöten. Tarjoa marjakakun kanssa valkosuklaalla höystettyä kermavaahtoa.
Ainekset
16 annosta
- 200 g Pirkka voita
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 dl Pirkka mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
Täyte
- 2 ps (à 400 g) Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
- 1/2 dl vettä
- 1 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
Pinnalle
- (mantelilastuja)
- Pirkka tomusokeria
Lisäksi
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 25 g Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta tai
- kaffirlimetin lehtiä murennettuina
Ravintosisältö
- Energia1 182 kJ / 284 kcal
- Rasva14,3 g
- josta tyydyttynyttä8,5 g
- Hiilihydraatit34,6 g
- josta sokereita19,7 g
- Proteiini4 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille melko ylös seinämille. Nosta vuoka ja toinen taikinapala jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
- Kaada kattilaan kohmeiset marjat ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjat ovat lähes sulaneet. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Kaada seos kattilaan ja sekoita. Kuumenna huolellisesti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes marjaseos sakenee. (Seoksen ei tarvitse kiehahtaa.) Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
- Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Voit nostaa taikinakannen myös kaulimen avulla vuokaan. Painele reunat tasaiseksi ja ripottele päälle halutessasi mantelilastuja.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa (mielellään yön yli).
- Irrota kylmä marjakakku vuoasta ja koristele tomusokerilla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla. Sekoita kerma, valkosuklaa ja sitruunan kuori tau kaffirlimetinlehdet keskenään. Tarjoa vaahto erikseen.
Vinkki! Voit tarjota kakun myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (6,45/l)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −11 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (8,45/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(84 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(39 arviota)
- yli 60 min4,8(75 arviota)
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(63 arviota)
- yli 60 min4,4(23 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(122 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,1(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (46 arviota)
- Virve B2 vuotta sittenOlen tehnyt useasti gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteeseen oken laittanut erilaisia marjayhdistelmiä. Todella hyvä tulee esim. pelkällä mustikalla.
- Hempukka5 vuotta sittenVaniljakastikkeen kera nautittuna taivaallista. Ja paras marjakombo on mansikka ja raparperi.
- mummu 567 vuotta sittentosi ihana ja helppo marjakakku.voit käyttää myös pakastimessasi olevia marjoja mitä nyt sattuu löytymään. ok maku on marjaseoksessa joka kerta hieman eri mutta haittaako....