
Ranskalainen marjakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
4 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Täyte | |
---|---|
2 ps (à 400 g) | tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
3/4 dl | perunajauhoja tai |
Pinnalle | |
(mantelilastuja) tai | |
tomusokeria tai | |
Lisäksi | |
1 tlk (2 dl) | tai |
25 g | tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai tai |
kaffirlimetin lehtiä murennettuina tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 191 kJ / 286 kcal |
Rasva | 14,3 g |
josta tyydyttynyttä | 8,5 g |
Hiilihydraatit | 35,4 g |
josta sokereita | 19,7 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille melko ylös seinämille. Nosta vuoka ja toinen taikinapala jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Kaada kattilaan kohmeiset marjat ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjat ovat lähes sulaneet. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Kaada seos kattilaan ja sekoita. Kuumenna huolellisesti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes marjaseos sakenee. (Seoksen ei tarvitse kiehahtaa.) Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Voit nostaa taikinakannen myös kaulimen avulla vuokaan. Painele reunat tasaiseksi ja ripottele päälle halutessasi mantelilastuja.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa (mielellään yön yli).
Irrota kylmä marjakakku vuoasta ja koristele tomusokerilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla. Sekoita kerma, valkosuklaa ja sitruunan kuori tau kaffirlimetinlehdet keskenään. Tarjoa vaahto erikseen.
Vinkki! Voit tarjota kakun myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 2,15/kpl21,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Plussa-etu −28 %Pirkka mantelilastu 100gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,15/kpl4,30/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Spice Up Ryppylimetinlehti 3gHinta 2,29/kpl763,33/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(72 arviota)
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- 30 - 60 min4,4(71 arviota)
- 30 - 60 min4,0(77 arviota)
- 30 - 60 min4,2(10 arviota)
- yli 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min3,9(54 arviota)
- 30 - 60 min4,1(130 arviota)
Arvostele resepti
- Virve B1 vuosi sittenOlen tehnyt useasti gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteeseen oken laittanut erilaisia marjayhdistelmiä. Todella hyvä tulee esim. pelkällä mustikalla.
- Hempukka3 vuotta sittenVaniljakastikkeen kera nautittuna taivaallista. Ja paras marjakombo on mansikka ja raparperi.
- mummu 565 vuotta sittentosi ihana ja helppo marjakakku.voit käyttää myös pakastimessasi olevia marjoja mitä nyt sattuu löytymään. ok maku on marjaseoksessa joka kerta hieman eri mutta haittaako....