SipulikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sipulikeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Sipulikeitto on ihanaa lohturuokaa. Anna sipulin karamellisoitua rauhassa, ja saat upean umamisen keiton. Viimeistele juustogratinoidulla leivällä.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl (n. 25 g)
 
voita
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
1 tl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
kuivattua timjamia
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
soijakastiketta
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

4 viipaletta
 
maalaisleipää
tai
1 ps (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
469 kJ / 112 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
9,8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
5,1 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi kattilassa. Lisää sipulit, valkosipulit, sokeri ja suola. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne pehmenevät ja karamellisoituvat. Mausta valkoviinietikalla ja timjamilla. Lisää lopuksi vesi, kasvisfondi, soijakastike ja mustapippuri. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia.

Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Jaa keitto annoslautasille ja lisää päälle rapeat leipäviipaleet. Viimeistele juustoraasteella ja gratinoi 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.