• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rantakala muikuistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rantakala muikuista

  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 435 kcal / annos (375g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 600-700gpieniä muikkuja
    • 2sipulia
    • 100gvoita
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 10kokonaista maustepippuria
    • n. 4dlvettä
    • tilliä ja ruohosipulia
    • 4viipalettaPirkka ruisvuokaleipää

Valmistus

yli 60 min
  1. Perkaa muikut ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Hienonna sipulit. Sulata voi padassa tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit. Levitä sipulien päälle muikut. Ripottele pinnalle suola ja pippurit. Kaada joukkoon vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia.
  2. Kuori ja lohko perunat. Lisää perunat kattilaan. Keitä edelleen miedolla lämmöllä vajaa puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista perunoiden kypsyys.
  3. Ripottele keittoon runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarjoa rantakala pannulla paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 375g100 g

  • 435 kcal1 820 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • nytonreseptikohdallaan14.1.2018

    Tosiaankin erinomainen ohje, muikut kypsyvät aivan pehmeiksi ja maku on todellakin kohdallaan! Itse en pakkasesta otettuja vakuumipakattuja muikkuja huuhtele mutta muuten mennään ihan reseptin mukaan.

  • Repo-655.3.2017

    Melkein yhtä hyvää kuin rannalla keitetty, tuli nuotaveto ja lapsuus mieleen...