Rantakala muikuista
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Perinteinen rantakala on yksinkertainen kalakeitto, joka tällä kertaa valmistetaan muikuista. Helppoa!
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
600 –700 g | pieniä muikkuja tai |
2 | sipulia tai |
100 g | voita tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
10 | kokonaista maustepippuria tai |
n. 4 dl | vettä tai |
8–10 (n. 800 g) | tai |
tilliä tai | |
ruohosipulia tai | |
4 viipaletta | ruisvuokaleipää tai |
Ravintosisältö
Energia | 643 kJ / 153 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,9 g |
Hiilihydraatit | 12,4 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Perkaa muikut ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Hienonna sipulit. Sulata voi padassa tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit. Levitä sipulien päälle muikut. Ripottele pinnalle suola ja pippurit. Kaada joukkoon vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia.
Kuori ja lohko perunat. Lisää perunat kattilaan. Keitä edelleen miedolla lämmöllä vajaa puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista perunoiden kypsyys.
Ripottele keittoon runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarjoa rantakala pannulla paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,59/kpl
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,69/kpl
- Maalahden Limppu viipaloitu 325 gHinta 3,75/kpl11,54/kg
- Pirkka viipaloitu maalaisruislimppu 400gHinta 2,39/kpl5,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(141 arviota)
- yli 60 min3,7(164 arviota)
- yli 60 min3,4(36 arviota)
- 30 - 60 min3,9(41 arviota)
- alle 30 min3,8(116 arviota)
- 30 - 60 min2,8(12 arviota)
- yli 60 min3,7(124 arviota)
- 30 - 60 min3,8(122 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (16 arviota)
- Höh2 vuotta sittenJos muikkuja tunnin keittää, niin melkoista mössöä tulee.
- Tarkistakaa reseptit2 vuotta sittenRantakalaan EI kuulu peruna. Tuo on ihan kalakeittoa tuolla reseptillä.
- nytonreseptikohdallaan6 vuotta sittenTosiaankin erinomainen ohje, muikut kypsyvät aivan pehmeiksi ja maku on todellakin kohdallaan! Itse en pakkasesta otettuja vakuumipakattuja muikkuja huuhtele mutta muuten mennään ihan reseptin mukaan.
- Repo-657 vuotta sittenMelkein yhtä hyvää kuin rannalla keitetty, tuli nuotaveto ja lapsuus mieleen...