Rantakala muikuista
Perinteinen rantakala on yksinkertainen kalakeitto, joka tällä kertaa valmistetaan muikuista. Helppoa!
4-5 annostayli 60 min435 kcal / annos (375g)
Ainekset
4-5 annosta
- 600-700gpieniä muikkuja
- 2sipulia
- 100gvoita
- 1 1/2tlsuolaa
- 10kokonaista maustepippuria
- n. 4dlvettä
- 8-10(noin 800 g)Pirkka perunaa, keltainen pussi
- tilliä
- ruohosipulia
- 4viipalettaruisvuokaleipää
Valmistus
yli 60 min- Perkaa muikut ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Hienonna sipulit. Sulata voi padassa tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit. Levitä sipulien päälle muikut. Ripottele pinnalle suola ja pippurit. Kaada joukkoon vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia.
- Kuori ja lohko perunat. Lisää perunat kattilaan. Keitä edelleen miedolla lämmöllä vajaa puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista perunoiden kypsyys.
- Ripottele keittoon runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarjoa rantakala pannulla paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 375g100 g
- 435 kcal1 820 kJ
- Proteiinia 29 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Jos muikkuja tunnin keittää, niin melkoista mössöä tulee.
Rantakalaan EI kuulu peruna. Tuo on ihan kalakeittoa tuolla reseptillä.
Tosiaankin erinomainen ohje, muikut kypsyvät aivan pehmeiksi ja maku on todellakin kohdallaan! Itse en pakkasesta otettuja vakuumipakattuja muikkuja huuhtele mutta muuten mennään ihan reseptin mukaan.
Melkein yhtä hyvää kuin rannalla keitetty, tuli nuotaveto ja lapsuus mieleen...