Raparperikääretorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raparperikääretorttu on makeankirpeä alkukesän herkku! Pieneksi pilkotut rapariperipalat kypsyvät pohjataikinassa ja täytteessä maistuu ihana valkosuklaa.
Ainekset
12 annosta
Raparperikääretorttu | |
---|---|
5 dl (n. 270 g) | raparperia paloiteltuna tai |
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
1 tl | voita tai |
1 rkl | sokeria tai |
Täyte | |
1 rs (180 g) | tai |
1 levy (100 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 978 kJ / 234 kcal |
Rasva | 11,8 g |
josta tyydyttynyttä | 6,9 g |
Hiilihydraatit | 27,3 g |
josta sokereita | 20,1 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa ohuet raparperin varret pitkittäin puoliksi ja paksummat varret neljään osaan. Leikkaa varret vajaan puolen sentin paloiksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimella piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaile. Lisää raparperikuutiot ja kääntele sekaisin.
Voitele leivinpaperi kevyesti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele sillä aikaa sokeria toiselle leivinpaperille. Kumoa kuuma torttulevy sen päälle ja irrota vanha paperi heti. Anna levyn jäähtyä.
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja kääntele seos kermavaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Jätä levyn yläreuna täyttämättä, ettei täyte pursua ulos rullasta. Kääri levy kääretortuksi, nosta tarjoilualustalle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi tai yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,4(28 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 702 arviota)
- yli 60 min4,6(132 arviota)
- 30 - 60 min4,1(117 arviota)
- alle 30 min3,9(361 arviota)
- yli 60 min3,7(324 arviota)
- 30 - 60 min3,4(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (140 arviota)
- Iäkäs8 kuukautta sittenOikeein hyvää. Tuorejuustoa oli vain n.50g, joten kokeeksi käytin rahkaa. Onnistui Voiko tuotteen pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenIäkäs, voit halutessasi pakastaa. Tätä ei ole kuitenkaan reseptin kohdalla testattu.
- Mä8 kuukautta sittenUunin lämpö
- Mummeli vm.-551 vuosi sittenPerinteiseen kääretortun pohjan mykaan tein 3/4 dl vehnäjauhoja ja 3/4 dl perunajauhoja. Ei tule kovaa levyä. En myöskään voitele leivinpaperia levyn kumoamisen jälkeen vaan sivelen paperin pullasudilla ja kylmällä vedellä ja irroitan paperin samalla. Minuten kiva ohje ja maukasta tuli!
- Hempukka1 vuosi sittenHyvä ohje. Tein pohjan juuri ohjeen mukaan ja hyvä tuli. Laitoin raparperihilloketta pari desiä pohjan päälle täytteen alle ja tuli valtavan hyvää niin.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHei, ohje on testattu K-Koekeittiössä oheisilla määrillä.
- Kiinnostunut1 vuosi sittenMikä on oikea perunajauho/ vehnäjauhon suhde? Jos sen vois joku ilmoittaa.
- Nakki2 vuotta sittenUskoin aiempaa kommenttia ja käytin vähemmän perunajauhoa. Pohjasta tuli onnistunut. Torttu kuullosti kuivalta, joten tein raparperista myös hilloketta väliin. Täydellinen lisä - tortun maku vain parani päivien kuluessa.
- Sarski2 vuotta sittenNamia
- Peterblyys5 vuotta sittenVäärä vehnäjauho/perunajauhosuhde, liikaa perunajauhoja. Tortusta tuli kuiva ja hötöinen; olisi pitänyt uskoa omaa tietämystäni.