Raparperikääretorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raparperikääretorttu on makeankirpeä alkukesän herkku! Pieneksi pilkotut rapariperipalat kypsyvät pohjataikinassa ja täytteessä maistuu ihana valkosuklaa.
Ainekset
12 annosta
Raparperikääretorttu | |
---|---|
5 dl (n. 270 g) | raparperia paloiteltuna tai |
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
1 tl | voita tai |
1 rkl | sokeria tai |
Täyte | |
1 rs (180 g) | tai |
1 levy (100 g) | tai |
1 pkt (2 dl) | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa ohuet raparperin varret pitkittäin puoliksi ja paksummat varret neljään osaan. Leikkaa varret vajaan puolen sentin paloiksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimella piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaile. Lisää raparperikuutiot ja kääntele sekaisin.
Voitele leivinpaperi kevyesti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele sillä aikaa sokeria toiselle leivinpaperille. Kumoa kuuma torttulevy sen päälle ja irrota vanha paperi heti. Anna levyn jäähtyä.
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja kääntele seos kermavaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Jätä levyn yläreuna täyttämättä, ettei täyte pursua ulos rullasta. Kääri levy kääretortuksi, nosta tarjoilualustalle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi tai yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(166 arviota)
- yli 60 min4,7(102 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min4,1(103 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
- 30 - 60 min3,8(69 arviota)
- 30 - 60 min3,8(933 arviota)
- 30 - 60 min4,0(130 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (92 arviota)
- Nakki7 kuukautta sittenUskoin aiempaa kommenttia ja käytin vähemmän perunajauhoa. Pohjasta tuli onnistunut. Torttu kuullosti kuivalta, joten tein raparperista myös hilloketta väliin. Täydellinen lisä - tortun maku vain parani päivien kuluessa.
- Sarski9 kuukautta sittenNamia
- Peterblyys3 vuotta sittenVäärä vehnäjauho/perunajauhosuhde, liikaa perunajauhoja. Tortusta tuli kuiva ja hötöinen; olisi pitänyt uskoa omaa tietämystäni.