Raparperikääretorttu
Raparperikääretorttu on makeankirpeä alkukesän herkku! Pieneksi pilkotut rapariperipalat kypsyvät pohjataikinassa ja täytteessä maistuu ihana valkosuklaa. Noin 0,50€/annos.
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
Raparperikääretorttu
- 5dl(n. 270 g)raparperia paloiteltuna
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 3/4dlvehnäjauhoja
Lisäksi
- 1tlvoita
- 1rklsokeria
Täyte
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1pkt(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa ohuet raparperin varret pitkittäin puoliksi ja paksummat varret neljään osaan. Leikkaa varret vajaan puolen sentin paloiksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimella piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaile. Lisää raparperikuutiot ja kääntele sekaisin.
- Voitele leivinpaperi kevyesti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele sillä aikaa sokeria toiselle leivinpaperille. Kumoa kuuma torttulevy sen päälle ja irrota vanha paperi heti. Anna levyn jäähtyä.
- Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja kääntele seos kermavaahtoon.
- Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Jätä levyn yläreuna täyttämättä, ettei täyte pursua ulos rullasta. Kääri levy kääretortuksi, nosta tarjoilualustalle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi tai yön yli.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Väärä vehnäjauho/perunajauhosuhde, liikaa perunajauhoja. Tortusta tuli kuiva ja hötöinen; olisi pitänyt uskoa omaa tietämystäni.