RaparperikääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikääretorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raparperikääretorttu on makeankirpeä alkukesän herkku! Pieneksi pilkotut rapariperipalat kypsyvät pohjataikinassa ja täytteessä maistuu ihana valkosuklaa.

    Ainekset

    12 annosta

    Raparperikääretorttu

    5 dl (n. 270 g)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Lisäksi

    1 tl
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai

    Täyte

    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 levy (100 g)
     
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    978 kJ / 234 kcal
    Rasva
    11,8 g
    josta tyydyttynyttä
    6,9 g
    Hiilihydraatit
    27,3 g
    josta sokereita
    20,1 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Leikkaa ohuet raparperin varret pitkittäin puoliksi ja paksummat varret neljään osaan. Leikkaa varret vajaan puolen sentin paloiksi.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimella piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaile. Lisää raparperikuutiot ja kääntele sekaisin.

    Voitele leivinpaperi kevyesti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele sillä aikaa sokeria toiselle leivinpaperille. Kumoa kuuma torttulevy sen päälle ja irrota vanha paperi heti. Anna levyn jäähtyä.

    Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja kääntele seos kermavaahtoon.

    Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Jätä levyn yläreuna täyttämättä, ettei täyte pursua ulos rullasta. Kääri levy kääretortuksi, nosta tarjoilualustalle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi tai yön yli.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (121 arviota)

    • Mummeli vm.-55
      11 kuukautta sitten
      Perinteiseen kääretortun pohjan mykaan tein 3/4 dl vehnäjauhoja ja 3/4 dl perunajauhoja. Ei tule kovaa levyä. En myöskään voitele leivinpaperia levyn kumoamisen jälkeen vaan sivelen paperin pullasudilla ja kylmällä vedellä ja irroitan paperin samalla. Minuten kiva ohje ja maukasta tuli!
    • Hempukka
      1 vuosi sitten
      Hyvä ohje. Tein pohjan juuri ohjeen mukaan ja hyvä tuli. Laitoin raparperihilloketta pari desiä pohjan päälle täytteen alle ja tuli valtavan hyvää niin.
    • Kiinnostunut
      1 vuosi sitten
      Mikä on oikea perunajauho/ vehnäjauhon suhde? Jos sen vois joku ilmoittaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Hei, ohje on testattu K-Koekeittiössä oheisilla määrillä.
    • Nakki
      1 vuosi sitten
      Uskoin aiempaa kommenttia ja käytin vähemmän perunajauhoa. Pohjasta tuli onnistunut. Torttu kuullosti kuivalta, joten tein raparperista myös hilloketta väliin. Täydellinen lisä - tortun maku vain parani päivien kuluessa.
    • Sarski
      1 vuosi sitten
      Namia
    • Peterblyys
      4 vuotta sitten
      Väärä vehnäjauho/perunajauhosuhde, liikaa perunajauhoja. Tortusta tuli kuiva ja hötöinen; olisi pitänyt uskoa omaa tietämystäni.