• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka

Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka sopii illanistujaisten tarjottavaksi tai viikonlopun lounaaksi. Pohjan voit korvata valmiilla taikinalla.
Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5-6 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehtiruoto. Suikaloi lehdet ja hienonna salottisipuli. Kuullota kaalia ja sipulia pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Valuta vuohenjuustokuutiot. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja mittaa joukkoon kerma sekä vesi. Lisää mausteet ja sekoita.
  5. Ripottele esipaistetun pohjan päälle lehtikaali-sipuliseos sekä vuohenjuustokuutiot. Kaada päälle muna-kermaseos. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 320 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17