Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka
Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka sopii illanistujaisten tarjottavaksi tai viikonlopun lounaaksi. Pohjan voit korvata valmiilla taikinalla.
5-6 annosta30 - 60 min320 kcal / annos (150g)
Ainekset
5-6 annosta
Pohja
- 1/2tlsuolaa
- 100gPirkka voita
- 2rklvettä
Täyte
- 150glehtikaalia
- 2Pirkka salottisipulia
- 1rklöljyä
- 3kananmunaa
- 1dlvettä
- 1tlmeiramia
- 1tlmustapippuria
- 1/4-1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehtiruoto. Suikaloi lehdet ja hienonna salottisipuli. Kuullota kaalia ja sipulia pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Valuta vuohenjuustokuutiot. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja mittaa joukkoon kerma sekä vesi. Lisää mausteet ja sekoita.
- Ripottele esipaistetun pohjan päälle lehtikaali-sipuliseos sekä vuohenjuustokuutiot. Kaada päälle muna-kermaseos. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 320 kcal1 350 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa25 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
ok