Macaronit raparperitäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Macaronit raparperitäytteellä

  • Annosmäärä40 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Macaronit eli ranskalaiset mantelileivokset ovat kaunis juhlapöydän tarjottava.
  • Gluteeniton

Ainekset

40 kpl
150 g (n. 3 1/2 dl)
 
kuoretonta mantelijauhetta
tai
150 g
 
tomusokeria
tai
60 g
 
kananmunan valkuaista
tai
150 g
 
sokeria
tai
n. 1/2 dl
 
vettä
tai
60 g
 
kananmunan valkuaista
tai

Raparperitäyte

250 g (1/2 l)
 
raparperia paloiteltuna
tai
1 rkl
 
vettä
tai
125 g (1 1/2 dl)
 
tai
100 g
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 348 kJ / 321 kcal
Rasva
15,2 g
josta tyydyttynyttä
5,5 g
Hiilihydraatit
40,4 g
josta sokereita
40,1 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Siivilöi mantelijauhetta tiheän siivilän läpi niin, että saat 150 g hienoa mantelijauhetta. Sekoita mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja siivilöi seos vielä kerran. Sekoita joukkoon 60 g valkuaista.

Punnitse sokeri pieneen kahvalliseen kattilaan. Kaada kattilaan vesi. Varaa erilliseen vatkauskulhoon 60 g valkuaista.

Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa täydellä teholla, tarkkaile lämpötilaa lämpömittarilla. Älä sekoita seosta, jotta siitä ei tule rakeista. Kun sokerisiirappi on 110–115 asteista, aloita vatkaamaan valkuisia sähkövatkaimella täydellä teholla. Kun siirapin lämpötila on 120 astetta, ota kattila pois liedeltä ja kaada siirappi paksuna nauhana pehmeän valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä 1–2 minuuttia kunnes marenki on pysyvää, mutta edelleen pehmeää.

Sekoita marenki mantelijauhetahnan joukkoon taikinakaapimella. Sekoita 1–2 minuuttia melko voimakkaasti. Taikina on valmista, kun vedät siihen viivan kaapimella ja se alkaa valua heti umpeen. Voit myös tehdä koenokareen leivinpaperin päälle. Jos nokare tasoittuu sileäksi, on massaa sekoitettu tarpeeksi. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista.

Leikkaa kahdelle pellille tasaiset leivinpaperipalat. Pursota 2 euron kolikon kokoisia macaroneja pyöreällä tyllalla tai nosta nokareita lusikalla leivinpaperille. Tee ensin toinen pellillinen ja vasta 10–15 minuutin päästä seuraava. Kopauttele peltiä hieman ja anna macaronien kuivua noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista 150-asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Macaronit ovat kypsiä, kun pohjat irtoavat leivinpaperista ja kanta ja hattu ovat kiinnittyneitä toisiinsa.

Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista lastalla. Valmista haluamasi täyte ja täytä joko raparperi- tai vuohenjuustotäytteellä.

Raparperitäyte: Keitä kattilassa raparperipaloja, vettä ja hillosokeria 15–20 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sauvasekoittimella huoneenlämpöinen voi.

Vinkki! Kokeile vuohenjuustotäytettä: soseuta sauvasekoittimella 200 g paloiteltua Pirkka vuohenjuustoa ja 1/2 dl maitoa. Mausta tuoreella, hienonnetulla basilikalla (n. 2 rkl). Lisää tilkka maitoa tarvittaessa. Vinkki! Jos haluat värjätä raparperimacaronit vaaleanpunaisiksi, lisää massan joukkoon noin 2 maustemitallista punaista geeliväriä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (60 arviota)