• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Macaronit raparperitäytteellä

Macaronit eli ranskalaiset mantelileivokset ovat kaunis juhlapöydän tarjottava. Syö SEKÄ edullisesti ETTÄ hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,15 €/annos*.
Macaronit raparperitäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 kpl
  • yli 60 min
  • 312 kcal / 100 g

Ainekset

40 kpl
    • 150g(n. 3 1/2 dl)kuoretonta mantelijauhetta
    • 150gtomusokeria
    • 60gvalkuaista
    • 150gsokeria
    • n. 1/2dlvettä
    • 60gvalkuaista

Raparperitäyte

    • 250g(1/2 l)raparperia paloiteltuna
    • 1rklvettä
    • 125g(1 1/2 dl)hillosokeria
    • 100gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Siivilöi mantelijauhetta tiheän siivilän läpi niin, että saat 150 g hienoa mantelijauhetta. Sekoita mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja siivilöi seos vielä kerran. Sekoita joukkoon 60 g valkuaista.
  2. Punnitse sokeri pieneen kahvalliseen kattilaan. Kaada kattilaan vesi. Varaa erilliseen vatkauskulhoon 60 g valkuaista.
  3. Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa täydellä teholla, tarkkaile lämpötilaa lämpömittarilla. Älä sekoita seosta, jotta siitä ei tule rakeista. Kun sokerisiirappi on 110-115 asteista, aloita vatkaamaan valkuisia sähkövatkaimella täydellä teholla. Kun siirapin lämpötila on 120 astetta, ota kattila pois liedeltä ja kaada siirappi paksuna nauhana pehmeän valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä 1-2 minuuttia kunnes marenki on pysyvää, mutta edelleen pehmeää.
  4. Sekoita marenki mantelijauhetahnan joukkoon taikinakaapimella. Sekoita 1-2 minuuttia melko voimakkaasti. Taikina on valmista, kun vedät siihen viivan kaapimella ja se alkaa valua heti umpeen. Voit myös tehdä koenokareen leivinpaperin päälle. Jos nokare tasoittuu sileäksi, on massaa sekoitettu tarpeeksi. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista.
  5. Leikkaa kahdelle pellille tasaiset leivinpaperipalat. Pursota 2 euron kolikon kokoisia macaroneja pyöreällä tyllalla tai nosta nokareita lusikalla leivinpaperille. Tee ensin toinen pellillinen ja vasta 10-15 minuutin päästä seuraava. Kopauttele peltiä hieman ja anna macaronien kuivua noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista 150-asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Macaronit ovat kypsiä, kun pohjat irtoavat leivinpaperista ja kanta ja hattu ovat kiinnittyneitä toisiinsa.
  6. Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista lastalla. Valmista haluamasi täyte ja täytä joko raparperi- tai vuohenjuustotäytteellä.
  7. Raparperitäyte: Keitä kattilassa raparperipaloja, vettä ja hillosokeria 15-20 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sauvasekoittimella huoneenlämpöinen voi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile vuohenjuustotäytettä: soseuta sauvasekoittimella 200 g paloiteltua Pirkka vuohenjuustoa ja 1/2 dl maitoa. Mausta tuoreella, hienonnetulla basilikalla (n. 2 rkl). Lisää tilkka maitoa tarvittaessa. Vinkki! Jos haluat värjätä raparperimacaronit vaaleanpunaisiksi, lisää massan joukkoon noin 2 maustemitallista punaista geeliväriä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 312 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia4,17 g
  • Hiilihydraatteja40,4 g
  • Rasvaa14,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille