Sillileipä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Runsastäytteinen sillilepä muistuttaa tanskalaista smörrebrödiä. Jaloviinalla maustettu silli saa kaverikseen paksun tillikastikkeen ja marinoituja punasipulinrenkaita.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Sillileipä | |
---|---|
200 g (5–6 kpl) | pieniä varhaisperunoita tai |
1/4 tl | suolaa tai |
4 viipaletta | tai |
1 prk (220 g) | tai |
2 tl | tai |
tuoretta tilliä tai | |
Tillikastike | |
1 prk (150 g) | tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Pikamarinoitu punasipuli | |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1/2 dl | vettä tai |
2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 924 kJ / 221 kcal |
Rasva | 10,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 24,2 g |
josta sokereita | 12,5 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 3,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä pestyt varhaisperunat suolattussa vedessä kypsiksi kannen alla 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Kaada keitinvesi pois. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu.
Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee. Kaada kuuma liemi punasipuliviipaleiden päälle ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Paahda leivät ja viipaloi varhaisperunat.
Levitä kastiketta leipien päälle. Lisää perunaviipaleet ja marinoitu sipuli. Nosta kaksi tai kolme sillipalaa kullekin leivälle. Viimeistele kapriksilla ja tuoreella tillillä. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(4 arviota)
- alle 15 min3,7(21 arviota)
- 30 - 60 min2,6(5 arviota)
- 30 - 60 min3,4(20 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min4,4(251 arviota)
- 30 - 60 min4,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,1(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (14 arviota)
- Koo3 vuotta sittenAika raju mandoliini saa olla jos sipulia pilkkoo.