Red velvet croissantit
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Punaisien Red Velvet croisanttien sisästä löytyy vadelmainen kermatäyte.
Ainekset
12 kpl
2 1/2 dl | maitoa tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | sokeria tai |
25 g | hiivaa tai |
1 tuubi (15 g) | Dr. Oetker punaista geeliväriä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
6 dl | vehnäjauhoja tai |
150 g | kylmää voita tai |
Voiteluun | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
Täyte | |
1 rs (175 g) | Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste) tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 ps (72 g) | Pirkka vaniljakastikejauhetta tai |
1 rkl | tai |
Koristeluun | |
vaaleaa siirappia tai | |
Dr. Oetker pakastekuivattua vadelmaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Sekoita kylmään maitoon kananmuna, sokeri, murennettu hiiva, geeliväri ja suola. Lisää jauhot ja alusta noin 10 minuuttia.
Peitä ja anna jätä sivuun lämpimään paikkaan 20 minuutiksi. Kauli taikina 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 45 cm).
Ota jääkaappikylmästä voista juustohöylällä lastuja ja levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita toinen puoli taikinasta voilastujen päälle kanneksi. Kauli taikinalevyä kevyesti painaen hieman matalammaksi.Taita levy kolmin kerroin ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Kauli taikina taas suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele kolmin kerroin. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Toista kauliminen, taittelu ja lepovaihe vielä pari kertaa.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Leikkaa levy 12 osaan kolmioiksi. Kääri kolmiot rullalle leveästä sivusta kärkeen päin. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota huoneenlämmössä lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.
Sulata vadelmat. Sekoita keskenään vadelmakreemin ainekset. Siirrä seos suuriaukkoisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Tee jäähtyneiden croissanttien pohjaan pieni aukko ja täytä croissantit aukon kautta pursottaen sisään vadelmakreemiä.
Koristele valuttamalla pintaan hieman siirappia ja ripottelemalla päälle kuivattua vadelmarouhetta ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(263 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(51 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(15 arvostelua)
- yli 60 min4,6(77 arvostelua)
- yli 60 min3,9(15 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(75 arvostelua)
- 30 - 60 min5,0(29 arvostelua)