Red velvet croissantitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Red velvet croissantit

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Punaisien Red Velvet croisanttien sisästä löytyy vadelmainen kermatäyte.

    Ainekset

    12 kpl
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1 tuubi (15 g)
     
    Dr. Oetker punaista geeliväriä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    6 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    150 g
     
    kylmää voita
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Täyte

    1 rs (175 g)
     
    Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 ps (72 g)
     
    Pirkka vaniljakastikejauhetta
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Koristeluun

     
    vaaleaa siirappia
    tai
     
    Dr. Oetker pakastekuivattua vadelmaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
    Sekoita kylmään maitoon kananmuna, sokeri, murennettu hiiva, geeliväri ja suola. Lisää jauhot ja alusta noin 10 minuuttia.
    Peitä ja anna jätä sivuun lämpimään paikkaan 20 minuutiksi. Kauli taikina 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 45 cm).
    Ota jääkaappikylmästä voista juustohöylällä lastuja ja levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita toinen puoli taikinasta voilastujen päälle kanneksi. Kauli taikinalevyä kevyesti painaen hieman matalammaksi.Taita levy kolmin kerroin ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Kauli taikina taas suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele kolmin kerroin. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Toista kauliminen, taittelu ja lepovaihe vielä pari kertaa.
    Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Leikkaa levy 12 osaan kolmioiksi. Kääri kolmiot rullalle leveästä sivusta kärkeen päin. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota huoneenlämmössä lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
    Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.
    Sulata vadelmat. Sekoita keskenään vadelmakreemin ainekset. Siirrä seos suuriaukkoisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Tee jäähtyneiden croissanttien pohjaan pieni aukko ja täytä croissantit aukon kautta pursottaen sisään vadelmakreemiä.
    Koristele valuttamalla pintaan hieman siirappia ja ripottelemalla päälle kuivattua vadelmarouhetta ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Dansukker Vaalea Siirappi 700g
      Dansukker Vaalea Siirappi 700g
      2,35/kpl
      3,36/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    •  Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
      Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
      1,59/kpl
      6,36/l
    • Valio vaahtoutuva vaniljak 9% 2,5dl laktoositon
      Valio vaahtoutuva vaniljak 9% 2,5dl laktoositon
      2,49/kpl
      9,96/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      0,99/kpl
      0,99/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Pirkka kevytmaito 5dl
      0,75/kpl
      1,50/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      1,79/kpl
      1,19/l
    • DR.Oetker vadelma 15g Pakkaskuivattu
      DR.Oetker vadelma 15g Pakkaskuivattu
      4,49/kpl
      299,33/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (1 arvostelu)