• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukka-vaniljakierrepullat

Pirkka vaniljakastikejauhe sopii mainiosti myös lämpimään leivontaan. Kokeile puolukoiden sijaan mustikoita tai mustaherukoita.
Puolukka-vaniljakierrepullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18 kpl
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (75g)

Ainekset

18 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 100gvoita
    • n. 7 1/2dlvehnäjauhoja

Täyte

Lisäksi

    • paperisia pullavuokia
    • 1kananmuna voiteleluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pullataikina vehnäjauhopakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytettä varten jogurtin joukkoon sokeri, kananmuna sekä vaniljakastikejauhe.
  2. Vaivaa taikinaa pöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 15 cm levyksi. Levitä levylle puolet vaniljakastikkeesta ja ripottele päälle puolet puolukoista. Taita levy pitkän sivun suuntaisesti kahtia. Painele varovasti taikinapuolikkaita yhteen. Leikkaa taikina 4 cm levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet edelleen lähes päähän saakka puoliksi.
  3. Kierrä suikaleita molemmista päistä ja kiepauta ne solmuksi. Nosta pullat pullavuokiin. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat leivinliinan alla ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua