Puolukka-vaniljakierrepullat
Pirkka vaniljakastikejauhe sopii mainiosti myös lämpimään leivontaan. Kokeile puolukoiden sijaan mustikoita tai mustaherukoita.
18 kplyli 60 min180 kcal / annos (75g)
Ainekset
18 kpl
- 2 1/2dlmaitoa
- 25ghiivaa
- 1dlsokeria
- 1tlkardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- 1kananmuna
- 100gvoita
- n. 7 1/2dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 1ps(72 g)Pirkka vaniljakastikejauhetta
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
Lisäksi
- paperisia pullavuokia
- 1kananmuna (voiteluun)
Valmistus
yli 60 min- Valmista pullataikina vehnäjauhopakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytettä varten jogurtin joukkoon sokeri, kananmuna sekä vaniljakastikejauhe.
- Vaivaa taikinaa pöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 15 cm levyksi. Levitä levylle puolet vaniljakastikkeesta ja ripottele päälle puolet puolukoista. Taita levy pitkän sivun suuntaisesti kahtia. Painele varovasti taikinapuolikkaita yhteen. Leikkaa taikina 4 cm levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet edelleen lähes päähän saakka puoliksi.
- Kierrä suikaleita molemmista päistä ja kiepauta ne solmuksi. Nosta pullat pullavuokiin. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota pullat leivinliinan alla ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 75g100 g
- 180 kcal753 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kestääkö pullat pakastuksen? 😊
Noviisi-leipuri, pullat voi pakastaa, mutta se voi hiukan vaikuttaa pullien koostumukseen.