Rommiruukku
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Rommilla marinoidut marjat maistuvat jälkiruoaksi aikuiseen makuun.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 dl | mansikoita tai |
5 dl | tuoreita luumuja tai |
3 dl | punaherukoita tai |
2 dl | vadelmia tai |
5 dl | sokeria tai |
3 dl | vaaleaa rommia tai |
Valmistus
yli 60 min
Puhdista ja puolita mansikat. Halkaise luumut ja poista kivet. Irrota punaherukat.
Pane marjoja ja luumuja kerroksittain sokerin kanssa puhtaaseen noin 2 litran lasitölkkiin. Kaada päälle rommi. Sulje tölkki tiiviisti. Ravista kevyesti.
Pane tölkki jääkaappiin kulhoon tukevasti ylösalaisin, jotta sokeri valuu kantta kohti. Tarkista, ettei kansi vuoda.
Käännä tölkki oikein päin parin päivän päästä, kun sokeri on liuennut. Rommiruukku on valmista noin kolmen viikon kuluttua, ja säilyy jääkaapissa kuukausia. Tarjoa esimerkiksi jäätelön kanssa.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- alle 15 min
- yli 60 min
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min4,0(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (3 arviota)