• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rommiruukku

Rommiruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 201 kcal / 100 g

Ainekset

    • 5dlmansikoita
    • 5dltuoreita luumuja
    • 3dlpunaherukoita
    • 2dlvadelmia
    • 5dlsokeria
    • 3dlvaaleaa rommia

Valmistus

yli 60 min
  1. Puhdista ja puolita mansikat. Halkaise luumut ja poista kivet. Irrota punaherukat.
  2. Pane marjoja ja luumuja kerroksittain sokerin kanssa puhtaaseen noin 2 litran lasitölkkiin. Kaada päälle rommi. Sulje tölkki tiiviisti. Ravista kevyesti.
  3. Pane tölkki jääkaappiin kulhoon tukevasti ylösalaisin, jotta sokeri valuu kantta kohti. Tarkista, ettei kansi vuoda.
  4. Käännä tölkki oikein päin parin päivän päästä, kun sokeri on liuennut. Rommiruukku on valmista noin kolmen viikon kuluttua, ja säilyy jääkaapissa kuukausia. Tarjoa esimerkiksi jäätelön kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 201 kcal840 kJ
  • Proteiinia0,81 g
  • Hiilihydraatteja36,9 g
  • Rasvaa0,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1