• Erityisruokavaliot

Sorsaa kermakastikkeessa

Sorsaa kermakastikkeessa
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Sorsa:

    • 2heinäsorsaa
    • voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • basilikaa
    • 2lihaliemikuutiota
    • 2omenaa
    • 5dlvettä

Kastike:

    • 40gvoita
    • 3rklpuolikarkeita vehnäjauhoja
    • 5dlpaistolientä
    • 1dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista patavalmiit sorsat paistinpannussa kevyesti ja laita ne voideltuun uunivuokaan.
  2. Ripottele lintujen päälle mausteita ja hiero murskatut lihaliemikuutiot pintaan. Lisää pilkotut omenat ja vesi.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Valele sorsia paistamisen aikana vuoassa olevalla liemellä.
  4. Kastike: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta. Lisää paistoliemi hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja mausta tarvittaessa.
  5. Kun sorsat ovat hiukan jäähtyneet, irrota lihat luista. Asettele lihat tarjoiluvadille tai lautasille. Valuta kastiketta päälle. Tarjoa minttuhyytelön, pariisinperunoiden ja porkkanoiden kanssa."

Kommentoi

Arvosana reseptille