PunajuurikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurikakku

Mehevä punajuurikakku valmistetaan tutun porkkanakakun tapaan keitetyistä punajuurista. Muhkea kakku koristellaan saksanpähkinöillä ja juureslastuilla. Noin 0,70€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 3(350 g)punajuurta
    • 3kananmunaa
    • 3dlruokosokeria
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 2tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1 1/2dlrypsiöljyä

Vuoan leivitys

    • voita tai margariinia
    • korppujauhoja

Täyte

    • 75gvoita
    • 200gValio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 1/2dltomusokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1rklsitruunanmehua

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Rouhi saksanpähkinät.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää punajuuriraaste ja öljy taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm).
  4. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla: kun siihen ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.
  5. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita pehmentyneen voin joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi.
  6. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä alimman kakkulevyn päälle päälle puolet täytteestä. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä sen päälle loput täytteestä. Laita päälle muutama cocktailtikku, jotta kelmu ei tartu kuorrutteeseen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
  7. Koristele kakku ennen tarjoilua saksanpähkinöillä ja juureslastuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua