• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuorejuusto-lohipalat

Tuorejuusto-lohipalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 700gkirjolohifileetä
    • 1 1/2rklkarkeaa suolaa
    • 1/2rklsokeria
    • mustapippurirouhetta
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1rklpiparjuuritahnaa
    • 1/2dltillisilppua
    • 1tljuoksevaa hunajaa
    • mustapippurirouhetta
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri ja mustapippurirouhetta. Puolita filee ja pane puolikkaat lihapuoli vastakkain vuokaan. Levitä fileepalojen väliin tillinvarsia. Peitä vuoka kelmulla ja pane päälle kevyt paino. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 2 vuorokautta. Käännä kala puolessavälissä.
  2. Nypi kalasta ruodot ja poista nahka. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna, tillisilppu, hunaja ja mustapippurirouhetta. Levitä tai pursota fileiden pinnalle juustoseos. Laita fileet noin puoleksi tunniksi pakasteeseen kohmettumaan, jotta kala on helppo paloitella.
  3. Kuutioi kala 2 cm x 2 cm annospaloiksi ja koristele tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia14,7 g
  • Hiilihydraatteja3,3 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2