Rosmariinikeksit
Rosmariinilla maustetut suolakeksit maistuvat etenkin juustojen kanssa.
n. 40 kplalle 30 min298 kcal / 100 g
Ainekset
n. 40 kpl
- 2tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 80gPirkka voita
- 1kananmuna
- 1 1/2dlmaitoa
Pinnalle
- tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Sekoita kulhossa jauhot, rosmariini, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon kylmä, kuutioitu rasva.
- Sekoita joukkoon muna ja lisää maito.
- Jaa taikina 4 osaan ja kauli palat ohuiksi levyiksi. Painele lasilla tai muotilla (halkaisija 7 cm) taikinasta ympyröitä ja nosta pellille. Ripottele päälle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ritilällä. Tarjoa keksit juustojen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 298 kcal1 250 kJ
- Proteiinia 8,8 g
- Hiilihydraatteja39,5 g
- Rasvaa11,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Näistä tuli aivan suosikkikeksejä juustoilla herkutteluun. Graham-jauhoja ei ollut,mutta ruisjauhot toimii hyvin myös. 😊