Rosmariiniset ruutusämpylät
Ruutusämpylät valmistuvat helposti uunipannulla.
20 palaayli 60 min360 kcal / annos (75g)
Ainekset
20 palaa
- 2dlvettä
- 40ghiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 2dl(à 180 g)Pirkka salaattisiemensekoitusta
- 3/4dlPirkka rypsiöljyä
Pinnalle
- 80gvoita
- 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä mehu-vesiseos kädenlämpöiseksi (noin 37 asteiseksi). Liuota nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon sämpyläjauhoja vellimäiseksi seokseksi. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa öljy ja siemenet. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Ripottele taikinan päälle jauhoja. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 15 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Painele taikinasta isot ilmakuplat pois. Siirrä taikina uunipannun kokoiselle leivinpaperille. Kauli ja painele taikina tasaiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpapereineen uunipannuun. Taputtele vielä taikinaa niin, että se peittää uunipannun kokonaan. Leikkaa taikina esimerkiksi pizzaleikkurilla 20 yhtäsuureen palaan. Pistele palat. Peitä leivinliinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Paista aluksi ruutusämpylöitä 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon silputtua rosmariinia.
- Ota pelti uunista ja sivele leipä voiseoksella. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
- Siirrä sämpylälevy jäähtymään leivinritälle. Tarjoa esimerkikisi ruokasalaatin tai keiton kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 75g100 g
- 360 kcal1 510 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi