Välimerelliset karitsankyljykset ja yrttinen tomaattisalaattiReseptin takana kumppani

Välimerelliset karitsankyljykset ja yrttinen tomaattisalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Karitsan kyljykset tai lampaankare paistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa lampaanliha halloumijuuston ja tomaattisalaatin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
8–12
 
karitsankyljystä tai vastaava määrä karitsankaretta
tai

Rub-mausteseos

1–2 tl
 
timjamia
tai
1–2 tl
 
basilikaa
tai
1–2 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
salviaa
tai
1/2 tl
 
rosmariinia
tai
1 tl
 
sipulijauhetta
tai
1/2 tl
 
valkosipulijauhetta
tai
2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Yrttinen tomaattisalaatti

4
 
tomaattia
tai
2
 
kevät- tai kesäsipulia
tai
3
 
basilikanoksaa
tai
3
 
oreganonoksaa
tai
1 tl
 
timjaminlehtiä
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

1 pkt
 
halloumijuustoa
tai

Ravintosisältö

Energia
2 130 kJ / 509 kcal
Rasva
40,8 g
josta tyydyttynyttä
17,5 g
Hiilihydraatit
1,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
34,3 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Mittaa kaikki rub-mausteseoksen aineet mortteliin ja pyöräytä muutama kierros, niin että mausteet sekoittuvat toisiinsa.
Jos käytät karitsankaretta, leikkaa se luiden väleistä kyljyksiksi. Hiero rub lihoihin ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Nosta kyljykset vuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.