Välimerelliset karitsankyljykset ja yrttinen tomaattisalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Karitsan kyljykset tai lampaankare paistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa lampaanliha halloumijuuston ja tomaattisalaatin kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
8–12 | karitsankyljystä tai vastaava määrä karitsankaretta tai |
Rub-mausteseos | |
---|---|
1–2 tl | timjamia tai |
1–2 tl | basilikaa tai |
1–2 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | salviaa tai |
1/2 tl | rosmariinia tai |
1 tl | sipulijauhetta tai |
1/2 tl | valkosipulijauhetta tai |
2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Yrttinen tomaattisalaatti | |
4 | tomaattia tai |
2 | kevät- tai kesäsipulia tai |
3 | basilikanoksaa tai |
3 | oreganonoksaa tai |
1 tl | timjaminlehtiä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Lisäksi | |
1 pkt | halloumijuustoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 130 kJ / 509 kcal |
Rasva | 40,8 g |
josta tyydyttynyttä | 17,5 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 34,3 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kaikki rub-mausteseoksen aineet mortteliin ja pyöräytä muutama kierros, niin että mausteet sekoittuvat toisiinsa.
Jos käytät karitsankaretta, leikkaa se luiden väleistä kyljyksiksi. Hiero rub lihoihin ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Nosta kyljykset vuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.