Välimerelliset karitsankyljykset ja yrttinen tomaattisalaattiReseptin teki kumppani

Välimerelliset karitsankyljykset ja yrttinen tomaattisalaatti

Kyljykset tai lampaankare paistuvat grillissä nopeasti. Tarjoa lampaanliha halloumijuuston ja tomaattisalaatin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 8-12karitsankyljystä tai vastaava määrä karitsankaretta

Rub-mausteseos

    • 1-2tltimjamia
    • 1-2tlbasilikaa
    • 1-2tloreganoa
    • 1/2tlsalviaa
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1tlsipulijauhetta
    • 1/2tlvalkosipulijauhetta
    • 2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Yrttinen tomaattisalaatti

    • 4tomaattia
    • 2kevät- tai kesäsipulia
    • 3basilikanoksaa
    • 3oreganonoksaa
    • 1tltimjaminlehtiä
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rkloliiviöljyä

Lisäksi

    • 1pkthalloumijuustoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kaikki rub-mausteseoksen aineet mortteliin ja pyöräytä muutama kierros, niin että mausteet sekoittuvat toisiinsa.
  2. Jos käytät karitsankaretta, leikkaa se luiden väleistä kyljyksiksi. Hiero rub lihoihin ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Nosta kyljykset vuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Lihojen vetäytyessä valmista salaatti ja grillaa halloumiviipaleet. Paloittele pestyt tomaatit. Lisää tomaattien joukkoon hienonnetut kevätsipulit tai kesäsipulin varret sekä mausteet. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Grillaa lopuksi halloumiviipaleet molemmin puolin. Voit paloitella juustot salaatin joukkoon tai tarjota ne erikseen.

Tiesitkö että...

Voit grillata karitsankyljysten sijaan myös porsaankyljyksiä, noin 5 min per puoli. Anna kyljysten vetäytyä folion alla epäsuorassa lämmössä noin 10 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu