Rubysuklaamokkapalat
Rubysuklaasta saat mokkapaloihin helposti kauniin ja makoisan kuorrutuksen. Näillä yllätät kaverisi ystävänpäivänä, sillä kukapa ei rakastaisi mokkapaloja! Noin 0,30€/annos.*
- 25 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
25 palaa
Pohja
- 3kananmunaa
- 3dlsokeria
- 5dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Kuorrutus
- 5rklkuumaa Pirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
- 5rkl(n. 60 g)Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 4dl(225 g)tomusokeria
Pinnalle
- 1levy(100 g)Pirkka Parhaat Ruby suklaata
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvin tai maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe.
- Paloittele rubysuklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välissä.
- Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Valuta pinnalle sulatettua rubysuklaata pikkulusikalla. Voit tehdä esimerkiksi paksumpia viivoja ja valuttaa lopun epäsäännöllisiksi ohuemmiksi kiekuroiksi. Toimi nopeasti, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä.
- Vedä cocktailtikulla viivojen yli vuorotellen vastakkaisiin suuntiin, niin saat marmoroitua pinnan. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ja leikkaa paloiksi. Säilytä mokkapalat jääkaapissa hyvin peitettyinä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi