• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rucola-savulohikeitto

Rucola-savulohikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 345 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1-2ruukkuarucolaa
    • 100gpurjoa tai nippusipulia
    • 3rkljuoksevaa margariinia
    • 5rklvehnäjauhoja
    • 1lmaitoa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Paloittele lohiviipaleet.
  2. Hienonna rucola. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa margariinissa pari minuuttia.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes keitto on tasaista ja se kiehuu.
  4. Lisää loppu maito ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää rucola. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  5. Annostele keitto lautasille ja lusikoi pinnalle munaa sekä savulohta. Tarjoa rucola-savulohikeitto saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 345 kcal1 430 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1