• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustikkaruispuuro

Mustikkaruispuuro tehdään samaan tapaan kuin puolukkaruispuuro. Tarjoa terveellinen puuro aamu- tai välipalaksi. Jälkiruoaksi puuro sopii vaniljakastikkeen kanssa. N. 0,40€/annos*.
Mustikkaruispuuro
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
  2. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla. Tarjoa haaleana tai kylmänä maidon kanssa. Kylmän puuron voit halutessasi vaahdottaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puuro sakeutuu jäähtyessään.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Voimaa luonnosta17.8.2017

    Ei se energiatiheyskään aina ole tärkein asia. Enemmän merkitsee hinnan suhde ravitsevuuteen, jolle ei ole lukuarvoa. Neljällä kymmenellä sentillä pieni annos kuitupitoista ja ravinteikasta ruokaa/jälkiruokaa on erinomaisesti! Ja itse poimittuna saa puolukoista kaiken hyödyn ja hintakin pienenee :)

  • ravintotietoinen10.8.2017

    inta ei aina ratkaise, vaan kuinka energiatihettä annos on; kacl/annos