Mustikkaruispuuro Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkaruispuuro

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mustikkaruispuuro tehdään samaan tapaan kuin puolukkaruispuuro. Tarjoa terveellinen puuro aamu- tai välipalaksi. Jälkiruoaksi puuro sopii vaniljakastikkeen kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 l
 
vettä
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
4 dl (200 g)
 
tai
3 dl
 
tai
2 tl
 
vanilliinisokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
356 kJ / 85 kcal
Rasva
0,4 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
16,9 g
josta sokereita
9 g
Proteiini
1,5 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiehauta vesi, sokeri, suola ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.

Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla. Tarjoa haaleana tai kylmänä maidon kanssa. Kylmän puuron voit halutessasi vaahdottaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puuro sakeutuu jäähtyessään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,20/2 kpl
    8,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (51 arviota)

  • Hanni
    6 kuukautta sitten
    Laitoin puolidesiä ruokosokeria, joka on hyvä sellaiselle joka ei makeasta pidä. Hyvää myös kauravaniliakastikkeen kanssa lapset tykkää.
  • Hanni
    9 kuukautta sitten
    Ihana puuro. Vähensin sokerin määrää puoleen desiin ja lisäsin tuoreita mustikoita valmiiseen puutoon.
  • D.
    3 vuotta sitten
    Tämä on todella hyvää varsinkin vaniljakastikkeen kanssa. Sokeria ei tarvita niin paljon kuin ohjeessa.
  • Voimaa luonnosta
    6 vuotta sitten
    Ei se energiatiheyskään aina ole tärkein asia. Enemmän merkitsee hinnan suhde ravitsevuuteen, jolle ei ole lukuarvoa. Neljällä kymmenellä sentillä pieni annos kuitupitoista ja ravinteikasta ruokaa/jälkiruokaa on erinomaisesti! Ja itse poimittuna saa puolukoista kaiken hyödyn ja hintakin pienenee :)
  • ravintotietoinen
    6 vuotta sitten
    inta ei aina ratkaise, vaan kuinka energiatihettä annos on; kacl/annos