Mustikkaruispuuro
Mustikkaruispuuro tehdään samaan tapaan kuin puolukkaruispuuro. Tarjoa terveellinen puuro aamu- tai välipalaksi. Jälkiruoaksi puuro sopii vaniljakastikkeen kanssa. N. 0,40€/annos*.
5 annostayli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1lvettä
- 1dlsokeria
- 1/4tlsuolaa
- 4dl(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta vesi, sokeri, suola ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
- Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla. Tarjoa haaleana tai kylmänä maidon kanssa. Kylmän puuron voit halutessasi vaahdottaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puuro sakeutuu jäähtyessään.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä on todella hyvää varsinkin vaniljakastikkeen kanssa. Sokeria ei tarvita niin paljon kuin ohjeessa.
Ei se energiatiheyskään aina ole tärkein asia. Enemmän merkitsee hinnan suhde ravitsevuuteen, jolle ei ole lukuarvoa. Neljällä kymmenellä sentillä pieni annos kuitupitoista ja ravinteikasta ruokaa/jälkiruokaa on erinomaisesti! Ja itse poimittuna saa puolukoista kaiken hyödyn ja hintakin pienenee :)
inta ei aina ratkaise, vaan kuinka energiatihettä annos on; kacl/annos