MangogazpachoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mangogazpacho

Upean keltainen mangogazpacho syntyy tuoreista mangoista ja saa päälleen herkullisen ripotteen kurkusta, tomaateista ja kylmäsavulohesta. Noin 4,70€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • 1Pirkka Luomu minikurkku
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 1-2tuoretta vihreää chilipalkoa (esim. jalapeno)
    • 1pkt(150 g)Pirkka Parhaat kylmäsavustettua lohifileetä, viipaloitu (ASC)

Puffattu kvinoa

    • 1dlkvinoaa
    • 1/2dlrypsiöljyä

Koristeluun

    • Alfalfa silmusalaattia tai ituja

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista kvinoa edellisenä päivänä. Huuhtele se kuumalla vedellä siivilässä ja siirrä kulhoon. Peitä kvinoa kylmällä vedellä ja anna turvota yön yli. Kaada kvinoa siivilään ja huuhdo se. Anna kvinoan kuivua siivilässä sen aikaa, kun valmistelet keiton.
  2. Leikkaa mangot kuorettomiksi paloiksi ja siirrä ne monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimen kannuun. Purista joukkoon appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää öljy, etikka sekä mausteet. Käytä konetta, kunnes seos on aivan sileää. Siirrä keitto jääkaappiin.
  3. Kuumenna paksupohjaisessa laakeassa kattilassa öljy ja lisää siihen kvinoa. Peitä kannella ja ravistele kattilaa, kunnes kvinoat alkavat poksua ja muuttuvat kullanruskeiksi. Siirrä kvinoa talouspaperin päälle lautaselle odottamaan.
  4. Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja hienonna chili. Kuutioi lohifilee.
  5. Jaa keitto lautasille. Annostele pinnalle kurkkua, tomaattia, chiliä ja lohta. Viimeistele annokset puffatulla kvinoalla ja silmusalaatilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu