Runebergin juustokakku
Runebergin juustokakussa yhdistyvät Runebergin tortusta tutut maut sekä ihanan pehmeä valkosuklaajuustokakku. Pohja maistuu mantelilta ja pinta koristellaan helposti vadelmahillolla ja mantelirouheella. Noin 1,15€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1/2ps(à 220 g)Pirkka kaurakeksejä
- 50gvoita sulatettuna
- 2tippaakarvasmanteliaromia
Täyte
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2liivatelehteä
- 2tlk(á 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Notkista tuorejuustot isoon leivontakulhoon, jotta ne ehtivät hieman lämmetä huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
- Hienonna keksit sauvasekoittimella. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle.
- Vaahdota vispikerma. Paloittele valkosuklaa omaan kulhoonsa ja sulata mikrossa miedolla teholla (350 W, 30 sekuntia kerrallaan) välillä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä sivuun, purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne sitruunanmehuun. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää haalea valkosuklaa tuorejuustojen joukkoon sähkövatkaimella huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten joukkoon ensin kermavaahto ja sitten ranskankerma samalla sähkövatkaimella kevyesti sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi sitruunanmehu-liivateseos tasaisesti täytteeseen.
- Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakkuvuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
- Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille. Levitä keskelle vadelmahilloa tasaisesti, jätä reunoille tyhjää tilaa. Ripotttele hillon ympärille mantelirouhetta.
Tiesitkö että...
Voimakkaan makuinen karvasmanteliaromi kannattaa lisätä pikkulusikan kautta, jotta saat lisättyä sitä vain pari tippaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Eiii!!! Ei tuo ole enää Runebergiin mitenkään viittaava. Juustokakut erikseen. Ja sitten toi valko”suklaa”! Eihän se ole edes suklaata! Jos mä tätä nyt välttämättä nyt jostain syysrä haluaisin tehdä, niin valko”suklaa” vaihtuu tummaksi suklaaksi. Ja ehkä sitruunamehu appelsiinimehuksi. Ja mauksi hieman rommia ja inkiväärijauhetta. Sit kyl jättäisin karvasmantelin tosta pois. Ja nimi muuttuu tietysti! Se vois olla vaik Ystävänpäivän juustokakku, jos sen tekis sydänvuokaan!
ZinniAnna, kiitos palautteestasi! Pahoittelen, ettei tämä resepti ollut sinulle mieluinen.