Runebergin juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Runebergin juustokakussa yhdistyvät Runebergin tortusta tutut maut sekä ihanan pehmeä valkosuklaajuustokakku. Pohja maistuu mantelilta ja pinta koristellaan helposti vadelmahillolla ja mantelirouheella. Noin 1,15€/annos.*
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
1/2 ps (à 220 g) | tai |
1 dl | tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
2 tippaa | karvasmanteliaromia tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
2 | liivatelehteä tai |
2 tlk (á 2 dl) | tai |
3 levyä (à 100 g) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tlk (150 g) | tai |
2 tl | tai |
Pinnalle | |
1 dl | tai |
1–2 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 375 kJ / 330 kcal |
Rasva | 25 g |
Hiilihydraatit | 23 g |
Proteiini | 4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Notkista tuorejuustot isoon leivontakulhoon, jotta ne ehtivät hieman lämmetä huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
Hienonna keksit sauvasekoittimella. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle.
Vaahdota vispikerma. Paloittele valkosuklaa omaan kulhoonsa ja sulata mikrossa miedolla teholla (350 W, 30 sekuntia kerrallaan) välillä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä sivuun, purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne sitruunanmehuun. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.
Lisää haalea valkosuklaa tuorejuustojen joukkoon sähkövatkaimella huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten joukkoon ensin kermavaahto ja sitten ranskankerma samalla sähkövatkaimella kevyesti sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi sitruunanmehu-liivateseos tasaisesti täytteeseen.
Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakkuvuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille. Levitä keskelle vadelmahilloa tasaisesti, jätä reunoille tyhjää tilaa. Ripotttele hillon ympärille mantelirouhetta.
Voimakkaan makuinen karvasmanteliaromi kannattaa lisätä pikkulusikan kautta, jotta saat lisättyä sitä vain pari tippaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(22 arviota)
- yli 60 min3,5(133 arviota)
- yli 60 min4,6(102 arviota)
- yli 60 min3,3(18 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- yli 60 min4,0(112 arviota)
- yli 60 min4,0(186 arviota)
- yli 60 min4,0(237 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (21 arviota)
- ZinniAnna1 vuosi sittenEiii!!! Ei tuo ole enää Runebergiin mitenkään viittaava. Juustokakut erikseen. Ja sitten toi valko”suklaa”! Eihän se ole edes suklaata! Jos mä tätä nyt välttämättä nyt jostain syysrä haluaisin tehdä, niin valko”suklaa” vaihtuu tummaksi suklaaksi. Ja ehkä sitruunamehu appelsiinimehuksi. Ja mauksi hieman rommia ja inkiväärijauhetta. Sit kyl jättäisin karvasmantelin tosta pois. Ja nimi muuttuu tietysti! Se vois olla vaik Ystävänpäivän juustokakku, jos sen tekis sydänvuokaan!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenZinniAnna, kiitos palautteestasi! Pahoittelen, ettei tämä resepti ollut sinulle mieluinen.