Runebergin juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin juustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Runebergin juustokakussa yhdistyvät Runebergin tortusta tutut maut sekä ihanan pehmeä valkosuklaajuustokakku. Pohja maistuu mantelilta ja pinta koristellaan helposti vadelmahillolla ja mantelirouheella. Noin 1,15€/annos.*

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    1/2 ps (à 220 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    50 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    2 tippaa
     
    karvasmanteliaromia
    tai

    Täyte

    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2
     
    liivatelehteä
    tai
    2 tlk (á 2 dl)
     
    tai
    3 levyä (à 100 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    tai
    2 tl
     
    tai

    Pinnalle

    1 dl
     
    tai
    1–2 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 375 kJ / 330 kcal
    Rasva
    25 g
    Hiilihydraatit
    23 g
    Proteiini
    4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Notkista tuorejuustot isoon leivontakulhoon, jotta ne ehtivät hieman lämmetä huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
    Hienonna keksit sauvasekoittimella. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle.
    Vaahdota vispikerma. Paloittele valkosuklaa omaan kulhoonsa ja sulata mikrossa miedolla teholla (350 W, 30 sekuntia kerrallaan) välillä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.
    Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä sivuun, purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne sitruunanmehuun. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.
    Lisää haalea valkosuklaa tuorejuustojen joukkoon sähkövatkaimella huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten joukkoon ensin kermavaahto ja sitten ranskankerma samalla sähkövatkaimella kevyesti sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi sitruunanmehu-liivateseos tasaisesti täytteeseen.
    Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakkuvuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
    Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille. Levitä keskelle vadelmahilloa tasaisesti, jätä reunoille tyhjää tilaa. Ripotttele hillon ympärille mantelirouhetta.
    Voimakkaan makuinen karvasmanteliaromi kannattaa lisätä pikkulusikan kautta, jotta saat lisättyä sitä vain pari tippaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaurakeksi 220g
      Pirkka kaurakeksi 220g
      1,99/kpl
      9,05/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Pirkka mantelijauhe 100g
      2,15/kpl
      21,50/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      4,89/kpl
      12,54/kg
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Pirkka mantelirouhe 125g
      2,85/kpl
      22,80/kg
    • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
      Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
      2,79/kpl
      93,00/l
    • Kantolan Kaurakeksi 300g
      Kantolan Kaurakeksi 300g
      2,39/kpl
      7,97/kg
    • Jyväshyvä kaurakeksi 350g
      Jyväshyvä kaurakeksi 350g
      3,55/kpl
      10,14/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      1,99/kpl
      19,90/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      1,49/kpl
      87,65/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      1,85/kpl
      37,00/kg
    • Meira Mantelirouhe 250g pussi
      Meira Mantelirouhe 250g pussi
      6,15/kpl
      24,60/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka vadelmahillo 400g
      Pirkka vadelmahillo 400g
      2,99/kpl
      7,48/kg
    • Pirkka vadelmahillo 700g
      Pirkka vadelmahillo 700g
      4,79/kpl
      6,84/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,49/kpl
      15,56/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Valio Viola 200g maustamaton tuorejuusto laktoositn
      Valio Viola 200g maustamaton tuorejuusto laktoositn
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Valio Viola kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (21 arviota)

    • ZinniAnna
      1 vuosi sitten
      Eiii!!! Ei tuo ole enää Runebergiin mitenkään viittaava. Juustokakut erikseen. Ja sitten toi valko”suklaa”! Eihän se ole edes suklaata! Jos mä tätä nyt välttämättä nyt jostain syysrä haluaisin tehdä, niin valko”suklaa” vaihtuu tummaksi suklaaksi. Ja ehkä sitruunamehu appelsiinimehuksi. Ja mauksi hieman rommia ja inkiväärijauhetta. Sit kyl jättäisin karvasmantelin tosta pois. Ja nimi muuttuu tietysti! Se vois olla vaik Ystävänpäivän juustokakku, jos sen tekis sydänvuokaan!
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      ZinniAnna, kiitos palautteestasi! Pahoittelen, ettei tämä resepti ollut sinulle mieluinen.