Runebergin vadelmakakku
- Annosmäärä15 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Runebergin vadelmakakku säilyy pitkään mehevänä. Siitä riittää isommallekin porukallle.
Ainekset
15 palaa
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | tai |
3 dl | tai |
1 rkl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 dl | piparkakkuja murennettuina tai |
Kostutus | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | rommia tai |
2 rkl | sokeria tai |
Koristelu | |
1 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | tai |
n. 2 tl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 608 kJ / 385 kcal |
Rasva | 16 g |
josta tyydyttynyttä | 9,9 g |
Hiilihydraatit | 51 g |
josta sokereita | 34,6 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Lisää vadelmahillo. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä vielä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kumoa Runebergin vadelmakakku vadille. Sekoita keskenään tomusokeri, vadelmahillo ja vesi. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vadelmahillo 700gHinta 4,79/kpl6,84/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(99 arviota)
- yli 60 min4,0(80 arviota)
- 30 - 60 min4,1(21 arviota)
- yli 60 min3,9(178 arviota)
- yli 60 min4,0(162 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,1(636 arviota)
- yli 60 min4,8(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (34 arviota)
- Anna-Liisa2 vuotta sittenVoiko tämän tehdä ilman kananmunaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnna-Liisa, reseptiä ei ole testattu kananmunattomana.
- seijamarjatta9 vuotta sittenTarjoilin hieman muunneltuna: Puolet jopulupiparimurua ja loppuosa Digestiven keksimurua. Ei lainkaan kaakaota. Noin puolet valmiista taikinasta vuokaan siihen keskelle vako pituussuuntaan johon vadelmahilloa ja päälle loput taikinasta. Päällys suurin piirtein kuten reseptin alkup. ohje. Sai hyvät arvostelut vierailtani.
- Devilangel6669 vuotta sittenAivan ihana kakku,ku jätti kostuttamatta ja laittamatta rommia vaikka se tähän kuuluukin,mutta minä enkä ukko tykkää rommista. Laitoin tummaa suklaata hippuina taikinaan ja laitoin ihan normaaliin kuivakakkuvuokaan. Helppo ja todella herkullinen kakku
- Iina9 vuotta sittenKakku on juuri maustumassa, kohta aika kuorruttaa. Tuoksu on ainakin huumaava! :)
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenPäivi, piparkakkuja eli joulupipareita. :)
- päivi9 vuotta sittenmillaista piparia,joulupiparia vai jotain muuta.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenMari, tumma rommi sopii paremmin. Jos sitä ei ole saatavilla, voi toki käyttää vaaleaakin.
- Mari9 vuotta sittenTummaa vai vaaleaa rommia?