Runebergin vadelmakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin vadelmakakku

Runebergin vadelmakakku säilyy pitkään mehevänä. Siitä riittää isommallekin porukallle. Tämäkin resepti vain n. 0,25€/annos*.

Ainekset

15 palaa

Kostutus

    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlrommia
    • 2rklsokeria

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Lisää vadelmahillo. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
  2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä vielä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
  4. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Kumoa Runebergin vadelmakakku vadille. Sekoita keskenään tomusokeri, vadelmahillo ja vesi. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 60g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka vadelmahillo 700g
    Pirkka vadelmahillo 700g
    4,59/kpl
    6,56/kg
  • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    4,29/kpl
    11,00/kg
  • Pirkka vadelmahillo 400g
    Pirkka vadelmahillo 400g
    2,99/kpl
    7,47/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl
    0,84/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira Vanilliinisokeri 50g pussi
    Meira Vanilliinisokeri 50g pussi
    0,54/kpl
    10,80/kg
  • Pirkka piparkakku 350g
    Pirkka piparkakku 350g
    1,75/kpl
    5,00/kg
  • Pirkka Ohut piparkakku 375g
    Pirkka Ohut piparkakku 375g
    2,99/kpl
    7,97/kg
  • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
    Töysäläinen piparkakkuja 400 g
    2,55/kpl
    6,37/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille31 arvostelua
  • seijamarjatta8.2.2016

    Tarjoilin hieman muunneltuna: Puolet jopulupiparimurua ja loppuosa Digestiven keksimurua. Ei lainkaan kaakaota. Noin puolet valmiista taikinasta vuokaan siihen keskelle vako pituussuuntaan johon vadelmahilloa ja päälle loput taikinasta. Päällys suurin piirtein kuten reseptin alkup. ohje. Sai hyvät arvostelut vierailtani.

  • Devilangel6667.2.2016

    Aivan ihana kakku,ku jätti kostuttamatta ja laittamatta rommia vaikka se tähän kuuluukin,mutta minä enkä ukko tykkää rommista. Laitoin tummaa suklaata hippuina taikinaan ja laitoin ihan normaaliin kuivakakkuvuokaan. Helppo ja todella herkullinen kakku

  • Iina5.2.2016

    Kakku on juuri maustumassa, kohta aika kuorruttaa. Tuoksu on ainakin huumaava! :)

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Päivi, piparkakkuja eli joulupipareita. :)

  • päivi5.2.2016

    millaista piparia,joulupiparia vai jotain muuta.

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Mari, tumma rommi sopii paremmin. Jos sitä ei ole saatavilla, voi toki käyttää vaaleaakin.

  • Mari5.2.2016

    Tummaa vai vaaleaa rommia?