• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Runebergin vadelmakakku

Runebergin vadelmakakku säilyy pitkään mehevänä. Siitä riittää isommallekin porukallle. Tämäkin resepti vain n. 0,25€/annos*.
Runebergin vadelmakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 palaa
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (60g)

Ainekset

15 palaa

Kostutus

    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlrommia
    • 2rklsokeria

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Lisää vadelmahillo. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
  2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä vielä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
  4. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Kumoa Runebergin vadelmakakku vadille. Sekoita keskenään tomusokeri, vadelmahillo ja vesi. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14
  • seijamarjatta8.2.2016

    Tarjoilin hieman muunneltuna: Puolet jopulupiparimurua ja loppuosa Digestiven keksimurua. Ei lainkaan kaakaota. Noin puolet valmiista taikinasta vuokaan siihen keskelle vako pituussuuntaan johon vadelmahilloa ja päälle loput taikinasta. Päällys suurin piirtein kuten reseptin alkup. ohje. Sai hyvät arvostelut vierailtani.

  • Devilangel6667.2.2016

    Aivan ihana kakku,ku jätti kostuttamatta ja laittamatta rommia vaikka se tähän kuuluukin,mutta minä enkä ukko tykkää rommista. Laitoin tummaa suklaata hippuina taikinaan ja laitoin ihan normaaliin kuivakakkuvuokaan. Helppo ja todella herkullinen kakku

  • Iina5.2.2016

    Kakku on juuri maustumassa, kohta aika kuorruttaa. Tuoksu on ainakin huumaava! :)

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Päivi, piparkakkuja eli joulupipareita. :)

  • päivi5.2.2016

    millaista piparia,joulupiparia vai jotain muuta.

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Mari, tumma rommi sopii paremmin. Jos sitä ei ole saatavilla, voi toki käyttää vaaleaakin.

  • Mari5.2.2016

    Tummaa vai vaaleaa rommia?