Hyppää sisältöön
Runebergin vadelmakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin vadelmakakku

  • Annosmäärä15 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Runebergin vadelmakakku säilyy pitkään mehevänä. Siitä riittää isommallekin porukallle.

    Ainekset

    15 palaa
    150 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    tai
    3 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 dl
     
    piparkakkuja murennettuina
    tai

    Kostutus

    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    rommia
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Koristelu

    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 rkl
     
    tai
    n. 2 tl
     
    vettä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 608 kJ / 385 kcal
    Rasva
    16 g
    josta tyydyttynyttä
    9,9 g
    Hiilihydraatit
    51 g
    josta sokereita
    34,6 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Lisää vadelmahillo. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
    Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
    Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä vielä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
    Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
    Kumoa Runebergin vadelmakakku vadille. Sekoita keskenään tomusokeri, vadelmahillo ja vesi. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka vadelmahillo 700g
      Hinta 4,79/kpl
      6,84/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,59/kpl
      0,80/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 3,89/kpl
      31,12/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (34 arviota)

    • Anna-Liisa
      2 vuotta sitten
      Voiko tämän tehdä ilman kananmunaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Anna-Liisa, reseptiä ei ole testattu kananmunattomana.
    • seijamarjatta
      9 vuotta sitten
      Tarjoilin hieman muunneltuna: Puolet jopulupiparimurua ja loppuosa Digestiven keksimurua. Ei lainkaan kaakaota. Noin puolet valmiista taikinasta vuokaan siihen keskelle vako pituussuuntaan johon vadelmahilloa ja päälle loput taikinasta. Päällys suurin piirtein kuten reseptin alkup. ohje. Sai hyvät arvostelut vierailtani.
    • Devilangel666
      9 vuotta sitten
      Aivan ihana kakku,ku jätti kostuttamatta ja laittamatta rommia vaikka se tähän kuuluukin,mutta minä enkä ukko tykkää rommista. Laitoin tummaa suklaata hippuina taikinaan ja laitoin ihan normaaliin kuivakakkuvuokaan. Helppo ja todella herkullinen kakku
    • Iina
      9 vuotta sitten
      Kakku on juuri maustumassa, kohta aika kuorruttaa. Tuoksu on ainakin huumaava! :)
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      Päivi, piparkakkuja eli joulupipareita. :)
    • päivi
      9 vuotta sitten
      millaista piparia,joulupiparia vai jotain muuta.
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      Mari, tumma rommi sopii paremmin. Jos sitä ei ole saatavilla, voi toki käyttää vaaleaakin.
    • Mari
      9 vuotta sitten
      Tummaa vai vaaleaa rommia?