• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruokaisa kinkkupiirakka

Ruokaisa kinkkupiirakka maistuu vaikkapa brunssilla tai illanistujaisissa.
Ruokaisa kinkkupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 219 kcal / 100 g (140g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi kylmä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Kuutioi palvikinkku. Hienonna halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo rasvassa.
  3. Sekoita ranskankerma, maito, munat, juustoraaste, persilja ja mausteet kulhossa.
  4. Tue pohjan reunat foliosuikaleilla ja pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä purjo ja kinkkukuutiot vuokaan sekä halutessasi murennettu sinihomejuusto. Kaada päälle ranskankermaseos.
  6. Jatka paistamista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Peitä piirakka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 219 kcal916 kJ
  • Proteiinia10,9 g
  • Hiilihydraatteja9,15 g
  • Rasvaa15,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9
  • K-Kuluttajapalvelu8.8.2016

    Hei Ilman reseptiä! Kiitos huomiostasi, tulostuksessa ilmenneitä vikoja korjataan parhaillaan.

  • Ilman reseptiä5.8.2016

    Olisipa kiva jos ohjeen voisi myös tulostaa painamalla tulostusmerkkiä. Tulostaa nääs vain otsikon.