Poro-purjopiiras
Poro-purjopiiras maistuu niin arkena kuin juhlatunnelmissa. Valmiin piirakkataikinan ansiosta piirakka syntyy käden käänteessä.
8-12 palaayli 60 min226 kcal / 100 g
Ainekset
8-12 palaa
- 1pkt(400 g)Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1(n. 200 g)purjo
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- 1dltimjamia hienonnettuna
- 1rs(200 g)herkkusieniä
- 1rklöljyä
- 1rs(150 g)poron kylmäsavurouhetta
Munamaito
- 3kananmunaa
- 1tlk(2 dl)ruokakermaa
- 1dlmaitoa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ensin täyte. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Raasta juusto. Paloittele herkkusienet. Kiehauta purjo ja herkkusienet paistokasarissa tilkassa öljyä. Nosta pannu liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, savupororouhe ja puolet juustoraasteesta.
- Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm). Painele levy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta ripauksella mustapippuria.
- Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä pohjalle poro-purjo-sieniseos. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per 100 g
- 226 kcal944 kJ
- Proteiinia 9,99 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi