• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruotsalainen peruna-sillisalaatti

Ruotsalainen peruna-sillisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 280 kcal / annos (215g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

Pinnalle

    • kevätsipulia ja tilliä hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa huuhdotut, valutetut sillifileet noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös perunat ja puhdistetut retiisit. Kuutioi maustekurkku. Hienonna kevätsipulit ja tilli.
  2. Lado puolet aineksista kerroksittain lasikulhoon: perunaviipaleet, tilli, sillipalat, maustekurkkukuutiot ja kevätipuli sekä retiisiviipaleet. Lado toinen kerros samoin.
  3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta sitruunanmehulla, -kuoriraasteella, tillillä, sinapilla ja mustapippurilla.
  4. Kaada kastike kulhoon salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja tilliä. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille