Ruotsalainen peruna-sillisalaatti
Ruotsalainen peruna-sillisalaatti on herkullista kesäruokaa!
6 annostaalle 30 min280 kcal / annos (215g)
Ainekset
6 annosta
- n. 300gkevytsuolattuja sillifileitä
- 1/2kgkeitettyjä uusia perunoita
- 1nippuretiisejä
- 2maustekurkkua
- 3kevätsipulia
- 1dltilliä hienonnettuna
Kastike
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1rklsinappia
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- kevätsipulia ja tilliä hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa huuhdotut, valutetut sillifileet noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös perunat ja puhdistetut retiisit. Kuutioi maustekurkku. Hienonna kevätsipulit ja tilli.
- Lado puolet aineksista kerroksittain lasikulhoon: perunaviipaleet, tilli, sillipalat, maustekurkkukuutiot ja kevätipuli sekä retiisiviipaleet. Lado toinen kerros samoin.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta sitruunanmehulla, -kuoriraasteella, tillillä, sinapilla ja mustapippurilla.
- Kaada kastike kulhoon salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja tilliä. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 215g100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja24 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi