Karitsanpaisti
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (1,2 kg) | luuton karitsanpaisti (pakaste) tai |
1 rkl | öljyä ja voita paistamiseen tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Kahvikastike | |
---|---|
2 (200 g) | keskikokoista sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 (120 g) | porkkanaa tai |
4 rkl | voita tai |
4 rkl | tai |
8 dl | vettä tai |
3 rkl | tai |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 ltk (à 4 dl) | kuohukermaa tai |
1 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
tilkka vettä tai | |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 441 kJ / 345 kcal |
Rasva | 29,4 g |
josta tyydyttynyttä | 17,2 g |
Hiilihydraatit | 5,3 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 15,2 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Karitsanpaisti
Anna paistin sulaa pakkauksessaan 1–2 vuorokautta jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Voit myös käyttää tuoretta karitsanpaistia.
Ruskista paistia paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa pari minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti 45 minuuttia, aika riippuu paistin koosta. Mittarin näyttäessä 60–65 astetta liha on sisältä punertavaa. Jos haluat läpikypsän paistin, odota, kunnes mittari näyttää 68–70 astetta. Ota paisti uunista ja kääri leivinpaperiin ja folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Kahvikastike
Valmista kastike sillä aikaa, kun paisti on uunissa. Kuori ja piko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kasviksia pari minuuttia voissa pannulla.
Lisää vesi, pikakahvi, fondi, sokeri ja balsamiviinietikka kattilaan. Kiehauta ja keitä kasaan kunnes nestettä on jäljellä 1/3. Tämä kestää noin tunnin.
Lisää kerma ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan.
Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada kuuman kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja mausta pippurilla.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kahvikastikkeen kanssa.