• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rusinainen broileripata

Maukas rusinainen broileripata valmistuu nopeasti. Kokeile pataa esimerkiksi couscousin kanssa.
Rusinainen broileripata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • alle 30 min
  • 104 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta
    • 1rs(n. 900 g)broilerin minuuttipihvejä, maustamaton
    • (sis. suolaa 0,6 %)
    • 2rkljuoksevaa margariinia tai öljyä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2(250 g)sipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 4-5dlvettä
    • 1kasvis- tai yrttiliemikuutio
    • 1paprika
    • 3rklsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 2rklvaaleaa suurustetta

Pinnalle

    • tuoretta timjamia

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista broilerit useassa erässä paistokasarissa. Mausta ne pippurilla. Siirrä broilerit leikkuulaudalle ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.
  2. Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Suikaloi paprika ja lisää pannulle kuullottumaan hetkeksi.
  3. Lisää pannulle broilerit, vesi, liemikuutio ja rusinat.
  4. Mausta sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella, timjamilla sekä hunajalla. Anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi suuruste, pakkauksen ohjeen mukaan, samalla sekoittaen. Ripottele pinnalle timjamia. Tarjoa rusinainen broileripata riisin tai couscousin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 104 kcal433 kJ
  • Proteiinia12,8 g
  • Hiilihydraatteja7,36 g
  • Rasvaa2,47 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille