Ruusukaalipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ruusukaalit paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi. Helpon gluteenittoman pastan viimeistelee valkosipulilla ja sitruunalla maustettu tuorejuusto.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 rs (300 g) | ruusukaalia tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
15 | tuoretta salvianlehteä tai |
1 ps (400 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 | (luomu)sitruunan kuori raastettuna tai |
1/2 dl | tai |
50 g | Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa tai |
1/2 tl | sormisuolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 835 kJ / 199 kcal |
Rasva | 8,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 24,7 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Huuhdo ruusukaalit, siisti kannat ja leikkaa kaalit puoliksi. Laita kaalit kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda ruusukaaleja 225-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Lisää sitten salvianlehdet ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pane tuorejuusto kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunankuori ja parmesaani. Lisää öljy voimakkaasti puuhaarukalla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pasta. Lisää tuorejuustoseos ja osa ruusukaaleista kuuman pastan joukkoon. Jaa pasta kulhoihin ja lisää loput ruusukaaleista. Höylää pinnalle vielä parmesaania.
Kokeile tuorejuuston tilalla pehmeää vuohenjuustoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 4,15/kpl33,20/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 1,5lHinta 25,30/kpl16,87/l
- Pirkka gluteeniton penne 400gHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Ruusukaali 400g 1lkHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,89/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(40 arviota)
- alle 30 min3,9(88 arviota)
- alle 30 min3,9(100 arviota)
- alle 30 min4,5(167 arviota)
- alle 30 min2,3(3 arviota)
- alle 30 min3,4(243 arviota)
- alle 30 min3,5(2 arviota)
- alle 30 min4,3(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (86 arviota)
- Sanna1 kuukausi sittenYksi suosikkiresepteistäni - niin hyvää! Kannattaa kokeilla. Ihanat maut ja tuoksut: valkosipuli, sitruuna, oliiviöljy, juustot ja juuri sopivasti kaalia. Nam!
- Maija7 kuukautta sittenTodella maukas resepti! Itse lisäsin vielä savutofukuutioita.
- Lumia 196910 kuukautta sittenMuuten ihan ok, mutta tolla ajalla ruusukaalit täysin raakoja.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenLumia 1969, välitän palautteesi reseptin tekijöille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ruusukaaleihin on tarkoitus jättää hieman purutuntumaa. Myös uunien tehokkuuksissa on runsaasti eroja, joten tarpeen mukaan voit pidentää kypsennysaikaa.
- Mama chef1 vuosi sittenAivan superherkku resepti! Itse paahdoin uunissa myös pekonia joukkoon ja tuntui että maku todella kruunasi tämän pastan. Ainoa ruoka jolla sain perheen rakastumaan ruusukaaliin, suosittelen!
- Pastalover2 vuotta sittenSuper hyvä ja helppo ohje! Aion ehdottomasti tehdä toistekin.
- Emppu2 vuotta sittenOhjeessa ihan liikaa pastaa...mautonta ja kuivaa.