RuusukaalipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruusukaalipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Ruusukaalit paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi. Helpon gluteenittoman pastan viimeistelee valkosipulilla ja sitruunalla maustettu tuorejuusto.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 rs (300 g)
 
ruusukaalia
tai
2 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
15
 
tuoretta salvianlehteä
tai
1 ps (400 g)
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1
 
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
tai
1/2 dl
 
tai
50 g
 
Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa
tai
1/2 tl
 
sormisuolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
835 kJ / 199 kcal
Rasva
8,3 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
24,7 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Huuhdo ruusukaalit, siisti kannat ja leikkaa kaalit puoliksi. Laita kaalit kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda ruusukaaleja 225-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Lisää sitten salvianlehdet ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pane tuorejuusto kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunankuori ja parmesaani. Lisää öljy voimakkaasti puuhaarukalla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta. Lisää tuorejuustoseos ja osa ruusukaaleista kuuman pastan joukkoon. Jaa pasta kulhoihin ja lisää loput ruusukaaleista. Höylää pinnalle vielä parmesaania.

Kokeile tuorejuuston tilalla pehmeää vuohenjuustoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Hinta 4,15/kpl
    33,20/kg
  • Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 1,5l
    Hinta 25,30/kpl
    16,87/l
  • Pirkka gluteeniton penne 400g
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 2,19/kpl
    12,17/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Ruusukaali 400g 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    4,23/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Hinta 8,35/kpl
    33,40/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (86 arviota)

  • Sanna
    1 kuukausi sitten
    Yksi suosikkiresepteistäni - niin hyvää! Kannattaa kokeilla. Ihanat maut ja tuoksut: valkosipuli, sitruuna, oliiviöljy, juustot ja juuri sopivasti kaalia. Nam!
  • Maija
    7 kuukautta sitten
    Todella maukas resepti! Itse lisäsin vielä savutofukuutioita.
  • Lumia 1969
    10 kuukautta sitten
    Muuten ihan ok, mutta tolla ajalla ruusukaalit täysin raakoja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Lumia 1969, välitän palautteesi reseptin tekijöille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ruusukaaleihin on tarkoitus jättää hieman purutuntumaa. Myös uunien tehokkuuksissa on runsaasti eroja, joten tarpeen mukaan voit pidentää kypsennysaikaa.
  • Mama chef
    1 vuosi sitten
    Aivan superherkku resepti! Itse paahdoin uunissa myös pekonia joukkoon ja tuntui että maku todella kruunasi tämän pastan. Ainoa ruoka jolla sain perheen rakastumaan ruusukaaliin, suosittelen!
  • Pastalover
    2 vuotta sitten
    Super hyvä ja helppo ohje! Aion ehdottomasti tehdä toistekin.
  • Emppu
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa ihan liikaa pastaa...mautonta ja kuivaa.