Ruusukaalisalaatti ja paistettu kirjolohi
Ruusukaali maistuu ihan uudenlaiselta, kun sen tarjoaa raakana salaatissa ohueksi leikattuna. Ruusukaalisalaatti tarjoataan paistetun kalan ja linssien kanssa. Noin 5,45€/annos
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 400gruusukaaleja
- 1dl(n. 60 g)Pirkka Luomu hasselpähkinöitä
- 2rklöljyä
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1ruukkutuoretta minttua hienonnettuna
Paistetut linssit
- 1dlUrtekram belugalinssejä
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklvoita
- ripaussuolaa
Paistettu kirjolohi
- 1pkt(n. 600 g)kirjolohifileetä
- n. 3/4tlsuolaa
- 2-3tlMeira kalamaustetta, sitrus-inkivääri
- voita ja öljyä
Valmistus
alle 30 min- Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne huolellisesti. Paista kypsiä linssejä hetki pannulla rasvassa valkosipulin kanssa. Mausta suolalla.
- Poista tarvittaessa ruusukaalien uloimmat lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuen ohuiksi viipaleiksi, jätä kannat käyttämättä.
- Paahda hasselpähkinöitä kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmäksi.
- Sekoita öljy, sitruunanmehu- ja kuori, hunaja ja mausteet keskenään ja kääntele ruusukaalien joukkoon. Sekoita salaattiin lopuksi pähkinät ja minttu. Anna salaatin tekeytyä hetki jääkaapissa.
- Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ja mausta suolalla ja kalamausteella. Paista kalapalat rasvassa pannulla kypsiksi. Tarjoa lohi paistettujen linssien ja ruusukaalisalaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Vaikuttaa super hyvältä. Ruusukaali nam, lohi nam, nam. Linsit no jaa ei suosikkia. Täytynee kokeilla resepti.