Salaatilla kuorrutettu nieriä
Salaatilla kuorrutettu nieriä on näyttävä ja raikkaan makuinen kalaruoka. Kun kypsennät kalan nahka ylöspäin, kala pysyy mehevämpänä ja nahka on helppo poistaa. Noin 5,50 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(700 g)iso nieriäfilee tai
- 700gkirjolohi- tai lohifileetä
- 1tlsuolaa
Salaatti
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu salaattisekoitusta
- 1/2(à 300 g)kurkkua
- 1ps(125 g)retiisejä
- 1rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Poista nieriästä tarvittaessa ruodot. Ripottele 1/2 tl suolaa fileelle. Nosta kala öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kalan paksuudesta riippuen 15-20 minuuttia. Kala saa jäädä meheväksi keskeltä.
- Kaada salaattisekoitus kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi puolirenkaiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
- Irrota nahka kypsästä kalasta. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa.
- Nostele salaattia kalan päälle. Viimeistele oliiviöljyllä, sitruunanmehulla ja sormisuolalla. Tarjoa loppu salaatti erikseen kalan kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile myös kuha- tai siikafileetä. Vähennä tuolloin hieman kypsennysaikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi