Salaatilla kuorrutettu nieriä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Salaatilla kuorrutettu nieriä on näyttävä ja raikkaan makuinen kalaruoka. Kun kypsennät kalan nahka ylöspäin, kala pysyy mehevämpänä ja nahka on helppo poistaa.
Ainekset
4 annosta
1 (700 g) 700 g | iso nieriäfilee tai kirjolohi- tai lohifileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
Salaatti | |
---|---|
1 ps (65 g) | Pirkka Luomu salaattisekoitusta tai |
1/2 (à 300 g) | kurkkua tai |
1 ps (125 g) | retiisejä tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Poista nieriästä tarvittaessa ruodot. Ripottele 1/2 tl suolaa fileelle. Nosta kala öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kalan paksuudesta riippuen 15–20 minuuttia. Kala saa jäädä meheväksi keskeltä.
Kaada salaattisekoitus kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi puolirenkaiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Irrota nahka kypsästä kalasta. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa.
Nostele salaattia kalan päälle. Viimeistele oliiviöljyllä, sitruunanmehulla ja sormisuolalla. Tarjoa loppu salaatti erikseen kalan kanssa.
Vinkki! Kokeile myös kuha- tai siikafileetä. Vähennä tuolloin hieman kypsennysaikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,5(2 arvostelua)
- 30 - 60 min4,8(50 arvostelua)
- yli 60 min4,3(44 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(64 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(20 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(43 arvostelua)
- yli 60 min4,0(144 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(14 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (9 arvostelua)