Salviasilakat
Salviasilakat kypsennetään ensin etikkaliemessä. Tämän jälkeen silakat saavat kaverikseen salviapestoisen maustekastikkeen sekä punasipulia. Resepti: Kalaasi-blogi. Noin 0,55€/annos.*
- 15 annosta
- yli 60 min
Ainekset
15 annosta
- 600gsilakkafileitä
Liemi
- 5dlvettä
- 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
- 1rklsuolaa
Lisäksi
- 1tlk(135 g)Pirkka salviapestoa
- 1(100 g)punasipuli
- 2tlsitruunanmehua
- 1tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita keskenään vesi, etikka ja suola. Pane silakkafileet liemeen ja laita ne jääkaappiin ”kypsymään” ainakin 6 tunniksi tai yön yli.
- Valuta silakkafileet hyvin ja aseta ne leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sipaise fileille ohut kerros salviapestoa ja kääri fileet rullille.
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita loppuun salviapestoon kerma, sitruunanmehu ja mustapippuri.
- Lado silakkarullat, kastike ja punasipuli kerroksittain rasiaan. Anna silakoiden maustua kastikkeessaan noin vuorokausi.
- Salviasilakat maistuvat niin perunoiden kuin ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi