Hyppää sisältöön
SalviasilakatReseptin takana kumppani

Salviasilakat

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Salviasilakat kypsennetään ensin etikkaliemessä. Tämän jälkeen silakat saavat kaverikseen salviapestoisen maustekastikkeen sekä punasipulia. Resepti: Kalaasi-blogi.

    Ainekset

    15 annosta
    • 600 g silakkafileitä

    Liemi

    • 5 dl vettä
    • 1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
    • 1 rkl suolaa

    Lisäksi

    Ravintosisältö

    • Energia
      439 kJ / 105 kcal
    • Rasva
      7,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      1,6 g
    • Hiilihydraatit
      1,3 g
    • josta sokereita
      1 g
    • Proteiini
      6,5 g
    • Suola
      1,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita keskenään vesi, etikka ja suola. Pane silakkafileet liemeen ja laita ne jääkaappiin ”kypsymään” ainakin 6 tunniksi tai yön yli.
    2. Valuta silakkafileet hyvin ja aseta ne leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sipaise fileille ohut kerros salviapestoa ja kääri fileet rullille.
    3. Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita loppuun salviapestoon kerma, sitruunanmehu ja mustapippuri.
    4. Lado silakkarullat, kastike ja punasipuli kerroksittain rasiaan. Anna silakoiden maustua kastikkeessaan noin vuorokausi.
    5. Salviasilakat maistuvat niin perunoiden kuin ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (19 arviota)