• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäinen vuohenjuustosalaatti

Hedelmäinen vuohenjuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 400 kcal / annos (195g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 3viipalettaruisvuokaleipää
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1pienikeltainen paprika
    • 2-3nektariinia
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 250gkirsikoita tai tummia viinirypäleitä

Kastike

    • 3rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    • 3rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Pinnalle

    • 1dlcashewpähkinöitä
    • 1/2punasipulia
    • basilikan tai sitruunabasilikan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi leipäviipaleet. Paista kuutiot pannulla öljyssä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa.
  2. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi. Paloittele vuohenjuusto.
  3. Levitä tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet ja päälle paprikasuikaleet, juustopalat, nektariinilohkot ja rypäleet tai kirsikat.
  4. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatille. Paahda cashewpähkinät pannulla ja viipaloi punasipuli. Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot, pähkinät ja sipulit. Koristele basilikan lehdillä. Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 400 kcal1 680 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6